23948sdkhjf

Ny underleverandør ser dagens lys

Havndal-virksomheden Industri Ventilation A/S har investeret i maskiner til laserskæring, kantbukning og svejsning.
Industri Ventilation A/S blev grundlagt i 1996 og har siden da specialiseret sig i ventilationsprodukter. Den produktion vil direktør Jesper Kjeldsen gerne styrke, og derfor har Havndal-virksomheden nu investeret i en laserskærer, kantbukker og svejseværk.

- Vores laserskærer er på 4 kw og udstyret med reol. Den kan skære galvaniseret, rustfri og sort stål samt aluminium i dimensionerne 1.500x3.000 mm og i tykkelser op til 20 mm, udtaler direktøren.

Kvalitetsløft
- Behovet var der for laserskæring i vores egen produktion. Den del har vi hidtil lavet på en plasmaskærer, men med laserskæreren bliver det både mere præcist og af bedre kvalitet, forklarer Jesper Kjeldsen til Metal Supply.

Derudover vil også kantbukkeren, der kan klarer emner op til 3 meter, og CO2-svejserne give produktionen hos Industri Ventilation A/S et løft.

- Vi har blandt andet en gammel revolverstanser, vi nu kan kassere, så også der bliver der tale om en kvalitetsmæssig opgradering, lyder det fra Jesper Kjeldsen, der dog også har en anden grund til investeringerne.

Vil ind på nye markeder
- Vi vil gerne sprede vores aktiviteter over et større marked. I dag har vi hovedsageligt vores virke inden for ventilationsmarkedet, men vi vil gerne ind på nye markeder, siger Jesper Kjeldsen.

Han understreger dog, at hovedfokus stadig vi ligge på ventilations-delen, men denne kan ikke udfylde hele kapaciteten på de nye maskiner.

- Laserskæreren er meget større, end vi selv kan udnytte. Jeg vil skyde på, at vi måske kan fylde 10 % af kapaciteten op. Derfor er det oplagt for os at producere som underleverandør for andre. Men vi starter op med vores egen produktion og kan så fylde op med andre kunder, fortæller Jesper Kjeldsen.

Kan lave det meste
Endnu har han ingen eksterne opgaver på maskinen, men her i starten af 2011 vil han tage på rundtur til virksomhedens eksisterende kunder for at gøre opmærksom på de nye muligheder.

- Vi forventer at kunne levere til et bredt udsnit af kunder; lige fra den lille landsbysmedje til større virksomheder. Vi kan lave det meste på de her maskiner, siger Jesper Kjeldsen.

Han forventer ikke at udvide med yderligere underleverandør-kompetencer, og det er i første omgang planen, at opgaverne skal varetages af virksomhedens nuværende 14 medarbejdere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08