23948sdkhjf

Udvidelse af vindmølle-testcentre sendes i høring

Regeringen har den ambition, at Danmark også i fremtiden skal være førende indenfor vindmølleteknologi for de store vindmøller.

Derfor indgik regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Det Radikale Venstre i marts 2017 aftale om at undersøge mulighederne for at udvide de to nationale testcentre for store prototypevindmøller ved Høvsøre og Østerild.

Udkast til lovforslag om at udvide de to nationale testcentre for store vindmøller ved Høvsøre og Østerild sendes nu i høring.

Med lovudkastet udvides centrene med i alt fire nye testpladser.

Dermed fremtidssikres den teknologiske udvikling, idet der gives mulighed for, at møllerne kan øges i højden. Centrene vil i fremtiden kunne rumme 16 testpladser, hvor det vil være muligt at teste avanceret teknologi og nye vindmølletyper.

Et justeret projekt

I forlængelse af aftalen er der gennemført miljøkonsekvensvurdering (VVM) af projektet, herunder en idéfase, hvor borgere, myndigheder og organisationer havde mulighed for at komme med input til forslagene.

Forligskredsen har på baggrund af dette besluttet at justere projektet på enkelte områder.

Der lægges blandt andet op til, at Høvsøre udvides med yderligere to møller, som vil blive placeret syd for det eksisterende testcenter.

Denne nye placering imødekommer således også et ønske om, at vindmøllerne bliver samlet og placeret mod syd frem for det tidligere forslag, hvor både nordlige og sydlige placeringer var på tale.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172