23948sdkhjf

Eltronic køber forretningsben af AH Industries

Eltronic opruster inden for håndterings- og løfteudstyr til vindmølleelementer. Det sker ved en handel, der sikrer Hedensted-virksomheden den del af AH Industries, Site Solutions, som beskæftiger sig med området.

 - Vi har fået muligheden for at slå kræfterne sammen og blive endnu stærkere på det globale marked for transport- og løfteudstyr, der dækker behovet fra fabrikkerne ud og til installationen af møllerne - både onshore og offshore, siger Lars Jensen, administrerende direktør, Eltronic, der ikke ønsker at oplyse, hvor meget Eltronic har betalt for forretningsbenet.

- Opkøbet er sket for at styrke vores position i markedet, hvor AH Industries ønskede at træde ud af markedet og fokusere på maskinbearbejdning. AH Industries har lavet vingeåg og tagline-systemer, som de har udviklet igennem mange år, og de har en del patenter på nogle af tingene, siger Lars Jensen.

Lars Jensen peger på, at der i et globalt perspektiv er og har været en bevægelse i gang gennem flere år, der betyder, at kunderne gerne vil outsource mere. Derfor er de også interesserede i stærkere underleverandører, der kan tage en større del af værdikæden og på samme tid og så operere en del af den.

Dækker hele værdikæden
Med i handlen følger 20 projektingeniører, og en masse viden og patenter. Der indgår til gengæld intet produktionsudstyr eller fabrikker.

For Eltronic designer, udvikler udstyret og har prototype-fabrikker i Hedensted og Kina. Når produktionen vokser i skala, køber virksomheden enkeltdele ved underleverandører, som man selv samler og tester.

I den nye form dækker Eltronic hele værdikæden fra udvikling over installation til service onsite, onshore og offshore. Kombinationen af de to virksomheder giver en produktportefølje af specialiseret løfte-, transport- og serviceudstyr til vindmølleproducenter, parkejere og skibsoperatører.

Vindafdelinger i Danmark, Kina og England
Eltronic Wind Solutions har udvikling i Hedensted og i Kina nord for Shanghai, mens der i Hull i England i første omgang er serviceydelser og installationsmobiliseringsopgaver. Vindsektoren fylder 35 procent af Eltronics aktiviteter.

Afdelingen Site Solutions fusioneres ind i Eltronic Wind Solutions. Den fusionerede division får base på Eltronics hovedkvarter i Hedensted, hvor vind-afdelingen har sit udviklingsmiljø og samle- og testfaciliteter.

Hele Eltronic Group har efter sammenlægningen cirka 350 ingeniører og teknikere ansat inden for udvikling og servicering af udstyr til vind-, marine- og produktionsindustrien.

AH Industries fokuserer nu på to forretningsområder

Med frasalget styrker AH Industries deres profil som en leverandør af maskin- og installationsydelser til vind-, mineral- og cementindustrien, og AH Industries fortsætter med at operere indenfor to forretningsområder.
- Jeg har i Eltronic fundet det helt rigtige match for Site Solutions. Den nye organisering giver en stærk basis for specialiseret udstyr til vindindustrien. Site Solutions og Eltronic Wind Solutions deler både kompetencefelt og projekttilgang, hvilket gør overtagelsen til en gevinst for såvel medarbejdere som kunder, fortæller Lothar Schaefer, administrerende direktør i AH Industries.

Det største område er stålkomponenter og moduler til on- og offshore vindmøller. Det andet område er fremstilling og montage af specialudstyr til cement- og mineralsektoren.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.269