23948sdkhjf

Dybvad Stålindustri kigger mod Sydamerika

Landbrug & Fødevarer står i denne uge i spidsen for en erhvervsdelegation, der besøger Argentina. Målet er, at flere danske virksomheder, der producerer udstyr til fødevareproduktionen, får fodfæste på det sydamerikanske marked.

Den danske fødevareklynges eksport til Argentina udgjorde i 2016 254 mio. kr. og er primært koncentreret om enzymer og udstyr til landbrugs- og fødevareproduktionen. Forventningerne er, at den andel kan øges betragteligt i de kommende år. Det skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Derfor gennemfører Landbrug & Fødevarer i denne uge - sammen med den danske ambassade i Buenos Aires - et erhvervsfremstød til Argentina. Her deltager syv danske virksomheder, der alle arbejder med agroindustri, fødevareteknologi og ingredienser. En af dem er Dybvad Stål, der har store forventninger til turen:

- Generelt mærker vi en øget efterspørgsel på danske kvalitetsprodukter i Sydamerika. Der er store vækstmuligheder i landet, og da vi ikke selv har det store kendskab til markedet, er det en stor fordel for os at være med på et fremstød som dét, Landbrug & Fødevarer her arrangerer, siger Magnus Fossheim, der er områdemanager hos Dybvad Stål og fortsætter:

- Ved at deltage i erhvervsfremstødet kommer vi til at sidde med til de rigtige møder med alle de rigtige folk. Det er dét, der motiverer os til at være med. Vi har tidligere været med Landbrug & Fødevarer i Brasilien, og det gav os nogle rigtig gode erfaringer.

Udpræget landbrugsland
Argentina er - ligesom Danmark - et udpræget landbrugsland med et dyrket landbrugsareal, som udgør mere end halvdelen af det samlede areal. Den argentinske efterspørgsel er derfor ikke primært rettet mod import af færdige fødevarer, men går i stedet på input til den argentinske fødevareproduktion.

Kenneth Lindhardt Madsen, der er leder af afdelingen for Handelspolitik & Markedsadgang hos Landbrug & Fødevarer, siger:

- Den argentinske regering har fokus på at løfte investeringerne i landbrugs- og fødevareproduktionen. Argentina har blandt andet en række meget store selskaber, som er aktive inden for produktionen af blandt andet grisekød. Selskaberne ejer hele værdikæden lige fra produktion af grise til forarbejdning, forædling og salg af de endelige produkter. Den danske delegation besøger et af de selskaber i form af selskabet Paladini, som blandt andet efterspørger løsninger inden for staldudstyr og slagteudstyr, og vi har ganske store forventninger til det møde.

Udover Dybvad Stålindustri deltager også Andritz, Butina – Marel, Foss, Scanflavour, Novozymes og Arla Food Ingredients i fremstødet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078