23948sdkhjf

Danske virksomheder kaprer kunder med risikable kreditter

Danmark er Vesteuropas mest kreditvenlige land. Risikoen ved at give kredit er velkendt, men virksomhederne er forsigtige, vurderer en ekspert.

Danske virksomheder får langtfra altid penge i hånden, når de leverer varer til deres kunder. Danmark topper nemlig listen over de lande i Vesteuropa, der er mest villige til at give kredit, indikerer en analyse. Det skriver Finans.

Dog er de danske virksomheder gode til at se sig for efter kreditfælder, vurderer Lars Krull, seniorrådgiver ved Aalborg Universitet. Kreditterne bliver ikke givet hovedløst, og de fleste virksomheder bruger kreditforsikringer.

- Det er altid en risiko, og virksomhederne skal se sig godt for. Men når de bruger kreditforsikringer, bliver de også mere disciplinerede. Man bliver tvunget til at indføre en maksimal kredit, og hvis kunden ikke betaler sine regninger, har den ikke kreditten i særlig lang tid, siger han til Finans.

Bag analysen står kreditforsikringsselskabet Atradius, der forsikrer 20 procent af den danske vareeksport. Her mener man, at de danske virksomheder har vendt kreditvenligheden til en stærk konkurrencefaktor.

- Danske virksomheder er ikke lige så frygtsomme som deres udenlandske konkurrenter. I Danmark bliver usikkerhed i langt højere grad set som en anledning til at vinde nye markedsandele og finde nye forretningskanaler, siger Jørgen Lund Lavesen, administrerende direktør i Atradius, til Finans.

Mens 56,4 procent af de danske virksomheder i undersøgelsen giver kunderne kredit, gælder det kun for 38,8 procent af Vesteuropa som helhed.

Originalartikel: https://finans.dk/erhverv/ECE10084027/danske-virksomheder-kaprer-kunder-med-risikable-kreditter/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.071