23948sdkhjf

Året der gik – optimisme i en kold tid

Konkurserne fortsatte, men optimismen blomstrede bestemt også i den danske metal- og maskinindustri i starten af 2010.
Traditionen tro vil Metal Supply i de kommende dage se tilbage på året, der er gået.

Vinteren startede med megen sne, og selv om det gik ud over salget nogen steder, lunede det kolde vejr hos Vejen-virksomheden Epoke. Her blev alt, hvad man kunne producere af snerydningsmateriel revet væk ( Epoke jubler over snevejr ).

Andre steder i industrien var der ikke meget at glæde sig over, og i 2010 fortsatte konkurserne med at regne ned over metalbranchen. Blandt de mere markante var underleverandøren AJ Industri ( Bank begærer AJ Industri konkurs ), bølgekraft-udvikleren Wave Star Energy ( Wave Star Energy konkurs ) samt Randers Rustfri Stålindustri ( Randers Rustfri Stålindustri Konkurs ).

Heldigvis var der stadig investorer, der var villige til at skyde penge i dansk industri, og netop Randers Rustfri Stålindustri fik ny kapital i slutningen af februar ( Nyt liv til Randers Rustfri ). Også en anden Randers-virksomhed, underleverandøren Prodan, kunne starte produktionen igen ( Prodan i gang igen ), og i Nr. Snede overtog JW Industri den konkursramte maskinfabrik Nama ( JW Industri opkøber Nama ).

Også blandt andre underleverandører var der gang i konsolideringen. Svenske Heléns overtog fx den fynske underleverandør Sonne Junr. ( Sonne solgt til Heléns ), og på grossistmarkedet var ligeledes fynske Alumeco på opkøb ( Alumeco overtager polsk metalgrossist ).

På Fyn var der også gang i andre ting. Tusinder af metalarbejdspladser forsvinder, når Lindøværftet lukker, men en gruppe virksomheder, med Skykon i spidsen, fik den ide, at værftet i stedet kan omdannes til center for offshore-vindenergi. Skykon gik selv i spidsen og offentliggjorde, at man ville starte produktion af fundamenter på Lindø ( Skykon etablerer produktion på Lindø ).

Vindmølleindustrien begyndte i det hele taget at se lidt lysere på fremtiden efter et 2009, hvor man på mange måder svævede i uvished. Hos Siemens benyttede daværende topchef Andreas Nauen lejligheden til at søge nye udfordringer hos konkurrenten REpower ( Siemens’ vindchef går til konkurrent ).

At det i det hele taget var begyndt at gå bedre i den danske industri, viste en stigende strøm af ordrer. Blandt de virksomheder der igen begyndte at lande millionordrer var EC Maskinfabrik ( Vindmølleordre til EC Maskinfabrik ), SH Group ( Rekordordre til SH Group ), Bladt Industries ( Bladt Industries indgår milliardordre ) og Ribe Jernindustri ( Millionordre til Ribe Jernindustri ).

Følg med i morgen, når det atter bliver forår på Metal Supply.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.879