23948sdkhjf

Rival løser kapacitetsproblem hos Vald. Birn

Den østjyske underleverandør skal nu bearbejde bremsekomponenter til Scanias lastbiler.

Vald. Birn producerer årligt over 20.000 bremsekomponenter til Scania-lastbiler med tromlebremser. Virksomheden har det fulde ansvar for produktmodning, støbning, bearbejdning og overfladebehandling af emnerne. Alt skal foregå inden for kravene i TS 16949, som er automobilindustriens udvidelse af ISO-certificeringen.

Bearbejdningen af de mange tusinde emner er i den kommende tid placeret hos Rival, da Birn har behov for ekstra kapacitet, skriver Rival i en pressemeddelelse.

Prøveopgave var afgørende
Samarbejdet mellem Birn og Rival startede for et års tid siden, hvor Birn fik fremstillet nogle prototyper hos Rival.

- I forbindelse med den opgave fik vi bekræftet, at Rival kan leve op til den kvalitet og leveringssikkerhed, vi kræver, samt at der er en rigtig god kemi og kommunikation mellem vores folk, siger method department manager, Henrik Telling, fra Birn.

- Det har været afgørende for, at vi har inviteret Rival ind på denne opgave, som er meget omfattende og kommer til at løbe over det næste års tid.

Høje kvalitetskrav
Kvalitetskravene fra Scania, og Birns øvrige kunder i automobilbranchen, er høje og omfatter eksempelvis hårdhedsmåling, røntgenundersøgelse og ultralydsscanning på råemner. Der udarbejdes desuden en produktionsudfaldsprøve, hvor der blandt andet gennemføres statistisk proceskontrol på dimensionstolerancer. Udfaldsprøven sendes direkte videre til Scania som dokumentation for, at de leverede komponenter overholder de opstillede krav.

Det betyder også, at der stilles høje krav til de underleverandører, Birn anvender. Scania har således været på besøg hos Rival og har godkendt dem som underleverandør.

- Det optimale ville selvfølgelig være, at Rival også bliver TS 16949-certificerede. Men de er rigtig godt på vej i kraft af deres ISO-certificering, og fordi de har bevist, de kan leve op til de skærpede krav, siger Henrik Telling, og fortsætter:

- De første godt 700 emner er nu bearbejdet hos Rival, og vi er meget tilfredse med både kvaliteten og leveringen af disse emner. Nu skal vi forsætte i det spor med de næste mange tusinde emner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.79