23948sdkhjf

Fald i industriens produktion

Efter fremgang i august-september faldt den danske industriproduktion med 4,8 % fra september til oktober. Niveauet er dog højere end sidste år, og samtidig er ordreindgangen steget.
Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at den samlede industriproduktion gik tilbage med 4,8 % i perioden september-oktober 2010.

I faktiske tal er niveauet 3,0 % højere end sidste år, men 18,6 % lavere end for to år siden. Sammenholdes perioden august-oktober med maj-juli er der tale om et fald på 2,3 %.

Der produceres flere varige forbrugsgoder
Produktionen af varige forbrugsgoder skiller sig ud som det eneste område med øget aktivitet. Her er der tale om en stigning på 0,2 %, mens mellemproduktindustrien og fremstilling af ikke-varige forbrugsgoder begge er faldet med 0,4 %.

Værst ser det ud i investeringsgodeindustrien (bl.a. motorer, vindmøller og pumper), hvor der fra september til oktober er registreret et fald på 14,7 %.

Lavere omsætning – flere ordrer
Industriens samlede omsætning af varer og tjenester faldt i perioden med 5,2 %; herunder 1,0 % på hjemmemarkedet og 7,4 % på eksportmarkederne.

Også her er det primært investeringsgodeindustrien, der trækker ned med et fald på 19,1 %. Omsætningen af varige forbrugsgoder er faldet med 2,6 %, mens ikke-varige forbrugsgoder og mellemproduktindustrien begge er steget – henholdsvis 3,2 % og 0,4 %.

Der meldes samtidig om et stigende niveau i ordreindgangen, hvor der for den samlede industri er tale om en fremgang på 3,3 %. På eksportmarkederne er der registreret en fremgang på 7,5 %, og det kompenserer for et fald på hjemmemarkedet i niveauet 7,8 %.



Illustration: Danmarks Statistik
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14