23948sdkhjf

Cleantech-virksomheder forventer høj vækst

De danske virksomheder inden for cleantech-sektoren ser optimistisk på fremtiden og forventer tocifrede vækstrater.
Det er Dansk Industri, der har lavet en rundspørge blandt 500 danske cleantech-virksomheder. Især inden for ”grøn energi” er optimismen stor – her forventer en fjerdedel vækstrater på mere end 20 % de kommende år.

– Vi har i nogle år set et marked, der ikke rigtig vidste, hvor det skulle hen. Og lige da man så var klar, så kom finanskrisen. Men nu mærker vi tendenser til, at markedet er ved at komme i gang igen, udtaler Dorthe Gårdbo-Pedersen, der er marketing manager hos Develco Products, til Dansk Industris magasin DI Business.

Skal tænke mere globalt
Analysen hæfter sig dog ved et enkelt problem i den danske cleantech-sektor, og det er manglende internationalisering af de danske virksomheder.

I løbet at de kommende 25 år forventes efterspørgslen efter energi at stige med 36 %, men 93 % af denne stigning ventes at komme uden for OECD.

Siden 2000 er kun 25 % af den danske cleantech-eksport gået til lande uden for EU og Nordamerika – og andelen har vel og mærke ligget stabilt, selv om lande som Kina og Indien har haft tocifrede vækstrater i økonomien.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109