23948sdkhjf

Virksomheder bytter medarbejdere

Fire nordjyske virksomheder har udvekslet medarbejdere for at hente ny inspiration hos hinanden og frisk engagement til produktionen. Erfaringerne er så gode, at projektet tegner til en gentagelse.
Af Nordjyske fremgår det, at deltagerne er brændeovnsfabrikken Rais A/S, lysvirksomheden A/S Martin og højttalerfabrikken Mac Speakers A/S, alle tre i Frederikshavn, samt Migatronic A/S i Fjerritslev, der fremstiller svejsemaskiner. Deltagerne har det til fælles, at medarbejderne i produktionen arbejder i selvstyrende grupper.

I alt 24 medarbejdere har været udsendt som "spioner" med det mål at hente ideer og skaffe forslag til løsninger på udfordringer i egen virksomhed, skriver Nordjyske.

Hver medarbejder blev udstyret med ti spørgsmål, udformet af ledere og medarbejdere i fællesskab og omhandlende emner som koordinering blandt de selvstyrende grupper, ind- og udlån af medarbejderne i grupperne, krav til en god medarbejder i en produktionsgruppe og planlægning af det daglige arbejde, samt belønningssystemet for grupperne, skriver avisen.

- Både virksomhed og medarbejdere har haft stor fornøjelse af byttet, og jeg tror, der bliver kø til en ny runde, siger produktionschef Poul Knudsgaard, Rais A/S, til Nordjyske.

Ifølge de deltagende virksomheder ligger udbyttet på flere planer: konkrete ideer, inspiration i bredre forstand - og fornøjelsen ved at få bekræftet, at virksomhedens egne løsninger faktisk er gode.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062