23948sdkhjf

Dubai-tænketank tjekkede 3D-printede værktøjer i Hvidovre

Den statslige tænketank Smart Dubai besøgte værktøjsproducenten Thürmer Tools i Hvidovre på en inspirationstur i Skandinavien.

I Dubai har de en klar ambition. Emirat-byen skal være den mest lykkelige by i verden, og den opgave står den statslige tænketank Smart Dubai i spidsen for. Tænketanken hører direkte under landets leder Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

Derfor var de i november taget på en skandinavisk rundtur, der bragte 15 repræsentanter fra Smart Dubai til Hvidovre, hvor værktøjsproducenten Thürmer Tools holder til.

- Dubai har en klar ambition om at blive den lykkeligste by i verden. Danmark er et inspirerende sted, og her hos Thürmer Tools har vi set, hvordan man kan forandre sin over 100 år gamle virksomhed til en digital verden. I Dubai satser vi på en lang række teknologier, blandt andet 3D-print og Internet of Things, som skal være i stand til at omfavne den fjerde industrielle revolution, så det er meget inspirerende at være her i dag, siger Aisha Butti Bin Bishr, direktør i Smart Dubai, til Jern & Maskinindustrien.

3D-printede værktøjer
Ingeborg Rosenvinge, R&D-chef i Thürmer Tools, fortalte Dubai-delegationen, hvordan værktøjsproducenten er i gang med at digitalisere forretningsmodellerne, så man på sigt kan lave en Spotify-model for 3D-printede værktøjer til industrien.

- Det er meget inspirerende at se, hvordan en virksomhed med over 100 års historie er i gang med at omstille sig til den fjerde industrielle revolution med 3D-print. Jeg har været i København før og er meget imponeret over den måde, I har indrettet jeres by og arbejdsmarked på. Det kan vi lære meget af, siger Aisha Butti Bin Bishr.

Besøget har ikke kun givet Smart Dubai inspiration med hjem i bagagen. Det går også den anden vej.

- Det er super interessant at skabe netværk med Dubai. Vi tror, at fremtidens produktion af eksempelvis værktøjer bliver lokal, altså at man selv 3D-printer værktøjerne direkte ude i produktionen. Dubai satser massivt på industri 4.0 og digitalisering og kunne sagtens være potentielle samarbejdspartnere i fremtiden, forklarer Erick Thürmer, ejer af Thürmer Tools.

Dubai har de seneste år investeret milliarder af kroner i at tiltrække teknologi-virksomheder fra hele verden til ørkenbyen, og er i dag førende inden for blandt andet blockchain, der er sammenkobling af datakæder.

Gearer op
Fremtidens værktøjer skal i følge Thürmer Tools hverken fremstilles eller sælges på samme måde som i dag. Hos Thürmer Tools satser man på at udvikle et Spotify for værktøjer - Toolify.

Ambitionen er en digital platform, hvor slutbrugere og værktøjsproducenter i samarbejde udvikler værktøjer, som så 3D-printes lokalt hos slutbrugerne.

- Prispresset i industrien gør, at vi skal have investorer ind for at kunne realisere Toolify og forandre forretningsmodellen radikalt. Samtidig har vi her og nu en klar strategi om at fordoble vores eksisterende forretning inden for de kommende halvandet år, og her har vi konkrete opkøbsplaner, siger Erick Thürmer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078