23948sdkhjf

Tegn på opsving

[i]Dansk økonomi viser ifølge de nyeste statistikker over handels- og betalingsbalancerne tegn på opsving.[/i]
Overskuddet på den danske betalingsbalance er i de seneste tre opgjorte måneder fordoblet, og også eksporten er stigende. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Fredagens tal for betalings- og handelsbalancen tolkes blandt økonomer som et tegn på et spirende opsving, skriver ritzau.

- Kombinationen af fremgangen i eksporten og den indenlandske efterspørgsel giver håb om, at vi langsomt er ved at kravle ud af lavkonjunkturen, siger seniorøkonom i Danske Bank Steen Bocian til Ritzau.

Overskuddet på landets betalingsbalance i november blev på 1,4 milliard kroner på de løbende poster, og det er en forbedring fra året før, da der var ligevægt mellem udgifter og indtægter, oplyser Danmarks Statistik.

Tal for handelsbalancen i november viser, at Danmark solgte for 4,9 milliarder kroner mere, end vi købte for. I forhold til den foregående måned var der tale om et lille fald i overskuddet i november. Men det er faktisk positivt, vurderer økonomerne ifælge ritzau.

- Baggrunden for faldet er en stigende import i november, og det er et udtryk for øget efterspørgsel både blandt forbrugere og i erhvervslivet, siger Steen Bocian.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109