23948sdkhjf

Underleverandør til robotbranchen i kraftig vækst

Hannemann Engineering præsterer for tredje år i træk en vækstrate på 30 procent.

Robot- og automationsbranchen giver gode vækstbetingelser for en underskov af firmaer på Fyn. Det faktum har tiltrukket Hannemann Engineering fra Sønderborg, som har valgt at etablere sig med en afdeling i Odense.

- Vi har 30 procent omsætningsvækst for fjerde år i træk. Målet frem til 2020 kræver, at vi fortsætter med samme gode vækstkurve. Vi skal fordoble vores omsætning på tre år, og det gør vi også som minimum, siger CEO Palle Hannemann i en pressemeddelelse.

Hannemanns årsregnskab for 2016/2017 udviser et overskud på 517.510 kr.

Flere medarbejdere på vej
Jens Fynbo står i spidsen for den afdeling, Sønderborg-virksomheden Hannemann Engineering har etableret i Odense. Det er et tæt samarbejde med både Robocluster, Teknologisk Institut, Syddansk Universitet og robotklyngen generelt, der var den direkte årsag til etableringen på Fyn. Jens Fynbo kommer fra en stilling som sektionsleder i Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi i Odense.

- Min opgave er opsøgende relationssalg, og det går forrygende. Her på Fyn har vi en skov af robot-integratorer, men den helt klassiske maskinkonstruktion er ved at være en mangelvare. Det er her, vi kommer ind i billedet som underleverandør og kan levere kvalitetsløsninger, siger Jens Fynbo.

Hannemann Engineering beskæftiger nu 11 medarbejdere. I år er der kommet to nye ansatte til, og yderligere to til tre ansatte skal ansættes allerede inden årets udgang.

Jagter dygtige ansatte
Tilgangen af nye ansatte bliver blandt andet gjort nemmere ved et tæt samarbejde med uddannelsesinstitutioner. Jens Fynbo fortæller, at han i øjeblikket har to studerende fra et af erhvervsakademierne tilknyttet, som er ved at udvikle på et projekt. Derudover har man to ingeniørstuderende på et insektprojekt, en fra Syddansk Universitet samt en fra Aarhus Universitet.

- Hvis vi vil have nogle gode kandidater til fremtidige stillinger, så må vi også selv gøre noget. Det giver også gode input og energi at have de studerende i virksomheden. Samtidig med at vi får afprøvet samarbejdsmuligheder og kan udvælge dem, som vi gerne vil have i praktik, siger han.

Kurven stiger
Hannemann Engineering har mange års erfaring med udvikling af hjælpeværktøjer til forskellige robotfabrikater og automationsudstyr og bidrager også med udvikling af skræddersyede håndteringssystemer, når et emne skal transporteres til og fra robotten.

- Vi følger den plan, som vi lagde tilbage i 2013. Vi holder den kurve, som var målet dengang, og vi tænker visionært og langsigtet i forhold til de projekter, som vi involverer os i, understreger Palle Hannemann.

Eksempelvis er mekanikfirmaet involveret i tre forskellige projekter, der handler om automatiseret opdræt af insekter som proteinkilde i fødevarer og dyrefoder.

- I disse år brager udnyttelse af insekter som foder og fødevarer frem og forventes i 2020 at udgøre et marked på over 20 mia. kr. årligt i Europa. Det marked kan Danmark få en betydelig bid af ved at udvikle effektiv, automatiseret insektproduktion, påpeger Palle Hannemann. 

Mange ordrer
Hannemann Engineering har været mekanikpartner på adskillige robotprojekter, og der er, ifølge virksomheden selv, rift om den dygtige mekanikpartner.

- I dette regnskabsår startede vi med en ordrebog svarende til hele ordretilgangen sidste år. Robotbranchen er i den grad med til at skabe væksten hos os procentmæssigt. Vores eksisterende kunder indenfor elektronik- og emballageindustrien oplever også vækst, og det smitter af på os, understreger Palle Hannemann.

Hannemann Engineering A/S
mio. kr. 2016/17 2015/16
Bruttofortjeneste 4,4 3,3
Resultat før finansielle poster 0,8 0,5
Resultat før skat 0,7 0,5
Årets resultat 0,5 0,2
Balancesum 3,9 2,6
Egenkapital 0,4 -0,1
Antal ansatte 7 6
Regnskabsåret blev afsluttet 30. september 2017
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078