23948sdkhjf

Vestas tager hul på nyt kæmpemarked

Vindmølleproducenten skal levere første del af en stor rammeaftale på verdens fjerdestørste elektricitetsmarked og etablerer samtidig lokal produktion.

Vestas og OOO Fortum Energy har underskrevet den første ordre fra en rammeaftale, som de to koncerner underskrev efter en russisk auktion for vedvarende energiprojekter tidligere på året.

Ordren inkluderer 14 styk V126-3.6 MW-møller til et unavngivet 50 MW-projekt.

Vestas har så stor tiltro til det russiske marked, at man sammen med OOO Fortum Energy og andre lokale partnere arbejder på at etablere lokal produktionskapacitet og forsyningskæde. Dette inkluderer etableringen af en vingefabrik i Ulyanovsk-regionen, samt en nacelle-samlefabrik i regionen Nizhnij Novgorod og en tårnfabrik i Rostov-regionen. 

- Som den globale leder af vindenergi er det et udtryk for vores engagement i Rusland, at Vestas, sammen med Fortum Energy, indtager en stærk rolle i verdens fjerdestørste elektricitetsmarkeds rejse mod mere bæredygtig energi. Vestas vil med sin 4 MW-platform levere sin mest avancerede teknologi og markedsførende pris på energi, samt en lokal produktion og forsyningskæde, som vil give bæredygtig energi, der er til at betale og samtidig skabe jobs på langt sigt på tværs af flere russiske regioner, siger Nils de Baar, president for Vestas Central Europe. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.001