23948sdkhjf

Skrotbranchen øjner bedre tider

Kæmpe millionunderskud er måske snart fortid blandt de største danske skrotkoncerner.

De seneste fem år har de tre største danske skrotkoncerner tabt mere end 0,5 mia. kr. til sammen. En kombination af faldende priser og overkapacitet i branchen var hovedårsagen.

Men nu er der bedre tider på vej, skriver Jyllands-Posten, der har sammenlignet tal for Stena Recycling, H.J. Hansen og Uniscrap.

Såvel Stena Recycling som Uniscrap forventer sorte tal på bundlinjen i indeværende regnskabsår, mens også H.J. Hansen melder, at man har grundlaget på plads til en lønsom drift.

Baggrunden er omfattende rationaliseringer hos alle tre, hvor medarbejdere er blevet afskediget og  skrotpladser lukket ned.

- Der har været overkapacitet i markedet. Vi og nogle af vores konkurrenter har taget en del kapacitet ud af markedet. Vi har som branche været gearet til et noget højere niveau end det, som markedet reelt har kunnet bære. Branchen vil dog stadig have det hårdt, da der er mange aktører, siger Thomas Christensen, administrerende direktør i Uniscrap til Jyllands-Posten.

Samtidig betyder det naturligvis også en del, at prisen på stålskrot er steget fra 177 dollars per ton på bunden i 2015 til i dag at ligge over 300 dollars per ton.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078