23948sdkhjf

Danmarks kølebranche har fået ny formand

Brancheforeningen AKB har valgt en ny formand. Den nye formand hedder Christian Ildor, der er direktør for Kalundborg Køleservice.

Christian Ildor overtager posten som formand for AKB i en tid, hvor kølebranchen er på vej ind i en større omstilling. EU har besluttet, at stort set alle de kølemidler, vi kender i dag skal udfases for at modvirke global opvarmning. Det betyder at rammebetingelserne for at drive kølefirma i disse år ændrer sig voldsomt, skriver AKB i en pressemeddelelse.

- Vi har udsigt til noget af en flaskehals, fordi rigtig mange køleanlæg skal udskiftes eller omstilles til noget mere klimavenligt. Og vi kan komme i en situation, hvor vi slet ikke kan vedligeholde de køleanlæg, som findes mange steder i dag. Det er en kæmpe udfordring for hele samfundet. Man skal huske på, at der er køleanlæg overalt; i supermarkederne, i industrien, i transportsektoren og i private hjem for blot at nævne nogle.

Christian Ildor er uddannet maskinmester, har sejlet med Lauritzens køleflåde, arbejdet som salgsingeniør i kølegrossistledet og startet eget kølefirma i 1996.

I de mere end 20 år Christian Ildor har drevet selvstændig virksomhed, har mange opgaver netop handlet om ændring af køleanlæg tilpasset til de nuværende og mere klimavenlige kølemidler. Som fagmand har han gennem sine mange års erfaring en bred viden om både tekniske og økonomiske udfordringer i at drive kølevirksomhed i Danmark.  Desuden har Christian Ildor deltaget i brancheforeningsarbejdet som bestyrelsesmedlem, såvel i AKB som i Danske Køledage.

- Jeg har sagt ja til at blive formand for AKB, fordi jeg mener, jeg kan gøre en forskel for branchen. Situationen i dag minder på mange måder rigtigt meget om udfasningen i midten af 1990´erne, hvor hullet i ozonlaget blev opdaget. I dag er der bare et krav om udfasning med voldsomt forøget hastighed og kompleksitet. På toppen af det har vi som branche en udfordring med at rekruttere uddannet arbejdskraft. Så der er masser af udfordringer at tage fat på som ny formand, slutter Christian Ildor.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156