23948sdkhjf

Skykon får nej fra Amagerbanken

Udskiftningen i Amagerbankens top tvinger Skykon til at søge andetsteds efter frisk kapital.
Modsat sin forgænger afviser Amagerbankens nye direktør at indstille Skykon til et større, hårdt tiltrængt lån. Skykon skal nu på jagt efter privat kapital, og har allerede indledt forhandlinger med potentielle investorer.

- De forskellige samtaler kommer naturligvis som et led i, at Amagerbanken sagde nej. Der er stadig en mulighed for, at Amagerbanken eventuelt går med til et mindre beløb, men det er åbenlyst, at der er brug for, at private investorer kommer på banen med mellem 50 og 100 mio. kr., siger advokat Ole Søgaard til Jyllandsposten.

Fra ja til nej
Amagerbankens tidligere direktør, Jørgen Brændstrup, anbefalede ellers bankens bestyrelse, at give Skykon et lån på 50 mio. kr. Men med udskiftningen i direktion og bestyrelse bortfalder udsigten til lånet også.

- Amagerbanken har meldt negativt ud. Den kommer ikke med de 50 mio. kr. Den havde oprindeligt meldt positivt ud, men i mellemtiden har tingene ændret sig. Vi ved ikke, hvad årsagen er til, at den nye bestyrelse ikke har fulgt den tidligere ledelses indstilling. Nu må vi se, om vi kan finde en anden løsning, men det kommer til at tage tid, siger Ole Søgaard-Nielsen.

Skykon gik i betalingsstandsning d. 26. oktober . Nedgangen i vindmøllebranchen var hård ved firmaet, og en offensiv strategi med etablering af produktionsfaciliteter flere steder i verden tappede selskabet for kapital.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078