23948sdkhjf

Averhoff A/S solgt til finsk koncern

Finske Kuusakoski Oy overtager 80 % af aktierne i Averhoff A/S. Den hidtidige indehaver, Michael Averhoff, beholder de resterende 20 %, og fortsætter som administrerende direktør for selskabet.
Det primære forretningsområde hos Kuusakoski er handel med og oparbejdning af jern og metaller. I de senere år er området ”Miljøbehandling af elektronikskrot” vokset kraftigt, hvorfor opkøbet af Averhoff er en naturlig del af koncernens vækstplaner indenfor dette segment. Michael Averhoff har været indehaver af den danske virksomhed siden 1998 og er glad for den nye fusion:

- For 12 år siden, havde vi en medarbejder og en omsætning på 800.000 kr., så der er sket meget siden da. Virksomheden er en helt anden i dag, og med salget af en betydende aktiepost til Kuusakoski sikres virksomheden den nødvendige konkurrencekraft og dermed det bedste udgangspunkt for at kunne bevare vore arbejdspladser. Specielt er jeg glad for, at det ligeledes er en familieejet koncern, der overtager aktiemajoriteten.

- Desuden er konkurrencen i branchen hård i dag. Vi har hidtil været i stand til at vinde de store udbud via godt købmandskab og via investeringer i ny teknologi, blandt andet i et nyt mekanisk behandlingsanlæg, indviet i november 2008 af daværende miljøminister Troels L. Poulsen. Dette har fastholdt vores konkurrencedygtighed og skabt grobund for yderligere vækst. Men fremover bliver det kun de dygtigste, der overlever. Konsolideringen i branchen er i fuld gang, og med den nye konstellation står vi nu meget stærkt rustet til de kommende års udfordringer, uddyber Michael Averhoff.

Værdifuld lokal ekspertise
Kuusakoski´s direktør for ”New Businesses”, Petri Halonen, er begejstret over mulighederne, som opstår via opkøbet:

- Denne fusion indeholder en stor række synergier. Via overtagelsen af aktiemajoriteten i Averhoff A/S, opnår Kuusakoski en stærk markedsposition på det danske marked for elektronikskrot. Samtidig støtter overtagelsen Kuusakoskis strategi om at vokse indenfor dette marked, og Averhoff passer fint ind i Kuusakoski Gruppen. Averhoff er en virksomhed med en god ledelse og tilbyder værdifuld lokal ekspertise. Modsat har Kuusakoski den kommercielle og tekniske erfaring og knowhow. Tilsammen udgør Averhoff og Kuusakoski et solidt fundament for den fremtidige udvikling.

- Det er naturligvis en speciel følelse for mig at sælge ud af en familievirksomhed, hvor familien siden 1948 har været meget aktiv på det danske affaldsmarked, men jeg er ikke i tvivl om, at dette er det rigtige for virksomheden og medarbejderne, der har ydet en ekstraordinær indsats de seneste mange år og dermed været medvirkende til virksomhedens succes. Nu bliver fundamentet endnu stærkere, og jeg glæder mig over fortsat at kunne være en del af virksomhedens udvikling, slutter Michael Averhoff.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.089