23948sdkhjf

Polen vil have sine polakker tilbage

Det vækker ikke bekymring hos KP Komponenter i Spjald.

Polske arbejdere har siden starten af 00'erne i stor stil søgt til Danmark for at få arbejde, men nu er der i brug for, at polakkerne kommer hjem igen.

Det skriver Finans.

De polske virksomheder skriger på arbejdskraft og derfor rejser den polske ambassadør i Danmark, Henryka Moscicka-Dendys i disse dage rundt i Danmark for at prøve at overtale nogen af de 40.000 polakker, der i øjeblikket arbejder i Danmark, til at komme hjem igen. 

Men det bliver måske ikke så let, selvom Polen har iværksat flere tiltag, der skal lokke. Blandt andet hjælp til skolesøgende børn og en højere børnecheck.

Ingen bekymring

Hos producent af komponenter i lavt- og højtlegeret stål, samt metaller og støbegods, KP Komponenter i Spjald har man ti polakker ansat - og dem er direktør Søren Husted i følge TV Midt-Vest ikke bange for at miste. 

- Det er et interessant initiativ. Jeg er ikke så bekymret, for når jeg ser på vores relativt store gruppe af polske medarbejdere, så er mange af dem fuldt integrerede her i dag, hvor nogen er gift med danskere eller har børn, der går i skole, og mange har boet her i mere end 10 år, fortæller den administrerende direktør, Søren Husted.

En af de polske ansatte hos KP Komponenter Pawel Zakrzewske skal i hvert tilfælde ingen steder. Han har et barn i Danmark og har derfor ikke lyst til at rykke teltpælene op.

Ikke bare i Danmark
Det er ikke kun fra Danmark at Polen hjemkalder sine landsmænd. Ambassadøren oplyser til Finans, at man vil forsøge at hente i alt 200.000 polakker hjem igen.

Inden det sker har Polen udstedt arbejdstilladelser til næsten en million ukrainere og hentet arbejdere fra blandt andet Hviderusland og lande i Asien.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078