23948sdkhjf

Gensyn med Elmia

En stor udvidelse af produktionen i Danmark giver plads til nye markeder hos GS Techcom.

Næsten 10 år er det efterhånden siden, at den østjyske underleverandør sidst udstillede på Elmia Subcontractor, men i år skulle det være igen.

Baggrunden for det comeback skal egentlig findes hjemme i Danmark, forklarer direktør Carsten Sørensen.

- Vi er kommet i nye bygninger i år, og så vil vi gerne have noget mere igennem, og det har vi også plads til på vores maskineri. Så tænkte vi, at så prøver vi i år, siger han.

Krisen stoppede messedeltagelse
Det var egentlig ikke nogen ulykkelig skilsmisse, Løsning-virksomheden havde med Elmia-messen.

- En af de største kunder, vi har i dag, udspringer af de ture, vi havde til Elmia i 2006, 2007 og 2008. I 2008 kom krisen imidlertid, og det bremser en del, og så sparer man jo de steder, man kan, forklarer Carsten Sørensen.

I Danmark har flytningen til nye bygninger betydet en stor forskel i den daglige drift af fabrikken.

- Vi havde to små afdelinger, som vi har lagt sammen i 800 kvadratmeter. Så vi har mere end fordoblet, fra det vi kom fra, fortæller Carsten Sørensen.

- Det betyder også, at vi har fået et helt anderledes flow, og det er blevet mere behageligt for folkene, der har fået de rigtige faciliteter. Når det er kørt ind, så regner vi også med, at vi kan begynde at måle det, fortsætter han.

Stor eksport
Om messen har været en succes for CS Techcom, kan der sagtens gå et par år, før Carsten Sørensen kan konstatere. Han er dog ikke på bar bund i Sverige.

- Cirka 25-30 procent af det vi producerer, sælger vi til Sverige. Det amerikanske marked tager over 50 procent, og Danmark tager det sidste, forklarer han.

Til USA er det især kompressorhjul, som bruges i turboladere i racerbiler, den østjyske virksomhed producerer. Den del har han dog bevidst nedtonet lidt på Elmia.

- Så vi er ude efter nogen, der har brug for avanceret bearbejdning i inconell, aluminium, titanium og rustfri, slutter han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125