23948sdkhjf

Borgmester klar til at hjælpe fyringstruede Siemens-ansatte

Der er en trykket stemning på vindmølleproducentens vingefabrik i Aalborg, efter der mandag blev varslet nye opsigelser, fortæller fællestillidsmand.

600 medarbejdere i Danmark.

Så mange skal afskediges fra Siemens Gamesa, oplyste den store vindmølleproducent mandag eftermiddag.

På koncernens vingefabrik i Aalborg gruer man for, hvad der er i vente. Siden august i år er knap 450 medarbejdere blevet afskediget. Derfor blev gårsdagens udmelding også modtaget med "skræk og rædsel", fortæller fællestillidsmand Thomas Fischer.

- Vi kan godt mærke nervøsiteten. Det er helt sikkert, og der bliver snakket i krogene, hvad er nu det her for noget igen. Folk er selvfølgelig nervøse, indtil man ved hvor, og hvordan fordelingen er, siger han til Avisen.dk.

Samlet set er der i år blevet fyret knap 1.200 fra Siemens Gamesa. Tidligere i november kom det frem, at der på verdensplan skulle fyres 6.000 ansatte af de i alt 24.000, som koncernen beskæftiger.

Da fyringsrunderne tidligere er gået hårdt ud over medarbejdere i Aalborg, har man iværksat initiativer, der hjælper dem, der har fået en fyrreseddel stukket i hånden videre.

Det forklarer byens socialdemokratiske borgmester Thomas Kastrup-Larsen, der forsikrer, at man også er klar til at hjælpe ved eventuelle nye fyringer.

- Vi har lavet et samarbejde med Siemens, fagbevægelsen og jobcenteret i forhold til at hjælpe medarbejdere, der er blevet afskediget på Siemens over i anden beskæftigelse, siger han til Avisen.dk.

Der har blandt andet været afholdt en jobmesse, hvor mere end 27 virksomheder deltog. Den dag fik en hel del af de opsagte nyt arbejde, fortæller Thomas Kastrup-Larsen.

Han henviser desuden til, at de seneste tal viser, at 43 procent af de, der blev ledige inden den 8. november i år, er kommet i anden forsørgelse end offentlig forsørgelse. På samme måde er nogle ufaglærte blevet tilbudt uddannelse.

Fagbladet 3F skrev mandag, at opsigelserne især vil ske i den største danske afdeling i Brande og i mindre omfang i Aalborg. Og Aalborgs borgmester vil da heller ikke tage sorgerne på forskud.

- Jeg tager ikke for givet, at der kommer nogle fyringer i Aalborg, og jeg håber, at der ikke gør, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Originalartikel: https://www.avisen.dk/siemens-ansatte-om-skraek-og-raedsel-fyringer-der_471069.aspx

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.159