23948sdkhjf

Tuco sætter fjernstyrede både i søen

Som optakt til Søfartsstyrelsens internationale konference i København om ubemandede fartøjer i denne uge, lancerer Tuco Marine kommercielt tilgængelige autonome og fjernstyrede arbejdsbåde. Det skriver Tuco Marine i en pressemeddelelse. 

- Vi har naturligvis fuldt udviklingen og markedernes interesse for de ubemandede fartøjer. Øget digitalisering og Automatisering gør sin entre i alle markeder i dag, og da vi har et fokus på at være helt fremme i udviklingen, har vi søgt at arbejde sammen med partnere der kunne sikre os en sådan position. Derfor er det naturligvis en fornøjelse, at vi sammen med teknologileverandøren Sea Machines nu introducerer fjernstyret såvel som autonom drift som en mulighed i alle vores ProZero fartøjer, siger direktør Jonas Pedersen, Tuco Marine. 

Et møde med Søfartsstyrelsen i sommeren 2017 satte ifølge Tuco Marine ekstra skub på udviklingen, da Søfartsstyrelsens medarbejdere på mødet nævnte for Tuco Marine og Sea Machines, at såfremt man kunne være klar til det, ville det jo være fantastisk at have et sådant fartøj sejlende i november 2017 i forbindelse med Søfartsstyrelsens internationale konference om ubemandede skibe.

Demonstrationsfartøjet er fra Tuco Marines ProZero-serie. Typen sælges i dag til de tre sektorer offshore, workboats og defence.

Herunder er en video om autonome og fjernstyrede både fra ProZero-serien.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11