23948sdkhjf

Trods lys i horisonten skuffer FLSmidths resultater

Tredje kvartal bød på skuffende resultater, men over hele året går det frem for FLSmidth.

FLSmidths salg gik frem i de første ni måneder af 2017. Men resultaterne skuffer gevaldigt.

Og selv om leverandøren af udstyr og ingeniørydelser til cement- og mineindustrien forventer medvind fra konjunkturerne i den kommende tid, sætter regnskabet aktien under pres.

Der blev solgt for 13,1 mia. kr. i de første tre kvartaler i år hos FLSmidth. Resultatet faldt dog til 259 mio. kr. fra 340 mio. kr. Det var langt, langt under det ventede i aktiemarked.

- FLSmidth er begyndt at vinde flere ordrer på udstyr i kølvandet på en styrket optimisme i mineindustrien. Vi tror på en vis bedring inden for større projekter på mineralområdet i 2018, men vi forventer ikke høje vækstrater til næste år.

- Samtidig viser cementindustrien ikke samme styrke som i de foregående kvartaler, og vi forventer ikke en bedring i markedet i 2018, skriver administrerende direktør for FLSmidth Thomas Schultz i regnskabet.

Markedet for råstoffer som kobber, guld og kul går frem, da fremgangen i verdensøkonomien har sendt priserne op. Det øger mineselskabernes lyst til at udvide og handle ind i FLSmidths butik.

Det har øget ordreindgangen i divisionen Minerals til 2,3 mia. kr. i år fra 2,0 mia. kr. sidste år.

Resultaterne fra divisionen er dog dårlige, da en skidt periode gør, at man ikke leverer, og dermed får betaling for så mange projekter lige nu.

Heller ikke divisionen Cement har megen medvind, og både omsætning og resultat er faldet mærkbart.

- Den generelle markedsaktivitet er, som den har været i tidligere kvartaler.

- Udnyttelsen af cementfabrikker er lav set fra et globalt perspektiv, hvilket mindsker appetitten for at investere i ny kapacitet, skriver FLSmidth.

Aktierne i FLSmidth falder 6,5 procent oven på regnskabet.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079