23948sdkhjf

DCB leverer til et af verdens største rederier

Kranfirmaet Danish Crane Building leverer nu kraner til 16 af verdens mest højteknologiske containerskibe, bygget i Sydkorea på et af verdens største skibsværfter.
Kranløsningen er udviklet i samarbejde med motorproducenten MAN Diesel & Turbo på baggrund af de store krav til energieffektivisering og CO2-udledning, der er stillet til skibenes design.

Containerskibenes transportkapacitet er på 7.500 TEU, hvilket svarer til 7.500 containere på 20 fod. Skibene er udstyret med langsomtgående lavudledningsmotorer og andre miljøvenlige løsninger, som sikrer store brændstofsbesparelser og op mod 20 % mindre CO2-udledning end fra andre containerskibe af tilsvarende størrelse.

Lavere udledning skaber udfordringer
- Vores udfordring var, at de miljøvenlige motorer har en større slaglængde og omfang end en normal skibsmotor, mens pladsen i maskinrummet er den samme. DCB har derfor udviklet en specialløsning, sammen med MAN Diesel & Turbo, hvor kranen opererer på meget begrænset plads, siger Claus Pedersen, salgsingeniør hos Danish Crane Building.

Den løsning, der er udviklet til skibene er eldrevet, udstyret med to kædetaljer og har en størrelse på 7x4,5 meter. Løftekapaciteten er på 2x6,3 tons.

- Vi er meget tilfredse med resultatet. Når vi løfter de 12,6 tons op i maksimal højde, opererer kranen ikke andet end 635 mm fra skibets dæk. Og det er ganske ekstraordinært, siger Claus Pedersen.

Levering direkte til Sydkorea
DCB har allerede leveret kraner til tre af skibene til det sydkoreanske skibsværft Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, som bygger skibene og står for monteringen af kranløsningerne.

- Vi fortsætter med at levere én kran om måneden til Sydkorea, hvilket er tilpasset produktionshastigheden på værftet. Vi har leveret til Sydkorea de sidste 30 år og har samarbejdet med de fleste værfter i landet, blandt andet Daewoo og Hyundai Heavy Industries. Det er ofte på opfordring af skibenes ejere, at vi bliver involveret i sådan et projekt på baggrund af vores tekniske knowhow og den driftssikkerhed, vi står for, siger Claus Pedersen fra Danish Crane Building.

Danish Crane Building blev etableret i 1983 og arbejder på et fundament af mere end 40 års erfaring med kranproduktion til dansk og udenlandsk industri. Firmaets hovedkvarter og produktionsfaciliteter ligger i Nibe.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.304