23948sdkhjf

Nu åbner DTU’s vinge-testcenter

Tirsdag indviede DTU Vindenergi sin nye bygning på Risø Campus.

Den nye bygning rumme en unik testfacilitet af højeste internationale standard for forskning i styrke og udmattelse af store strukturer som for eksempel vindmøllevinger, der er udsat for komplekse belastninger. Bygningen kaldes i daglig tale ”DTU Large Scale Facility”, og er en del af Villum Center for Advanced Structural and Material Testing (CASMaT).

Bygningsstyrelsen har været bygherre for byggeriet og ejer bygningen, hvor virksomheder, forskningsinstitutioner og myndigheder i fremtiden kan få testet store strukturer. Faciliteten er bygget af Dansk Halbyggeri, der har været totalentreprenør på byggeriet.

Faciliteterne består af en 1.560 kvadratmeter stor forsøgshal med forstærkede betongulve og tre prøvestande ligeledes i beton. Disse kan benyttes til blandt andet at teste henholdsvis 45 meter, 25 meter og 15 meter lange vindmøllevinger eller andre slanke konstruktioner. Inde i forsøgshallen er opført en 460 kvadratmeter stor mandskabsbygning i to etager. Den indre bygning indeholder kontrolrum, værksted, depoter, besøgscenter og diverse servicefaciliteter.

Seniorforsker på DTU Vindenergi Kim Branner glæder sig til at tage faciliteterne i brug:   

- Vi er glade for samarbejdet med Bygningsstyrelsen og de andre parter i byggeriet. Vi har fået nogle fantastiske rammer for vores forskning, og vi glæder os meget til at komme i gang med arbejdet. Vi forventer, at forskningen omkring testfaciliteten vil føre til bedre og mere sikre strukturer til gavn for samfundet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.19