23948sdkhjf

Positiv udvikling fortsætter hos Schaeffler

Schaeffler Group nyder godt af den stadigt store efterspørgsel inden for automobilindustrien og den generelle industri.
Normalt mærker Schaeffler Group ellers afmatning på denne tid af året, men i stedet har man haft vækst i alle regioner og brancher. I forhold til fjerde kvartal regner koncernen med fortsat vækst, hvorfor man også har hævet prognosen for indeværende år. Dertil udtaler Dr. Jürgen M. Geißinger, CEO i Schaeffler Group:

- Schaeffler Group har i de første ni måneder af 2010 præsteret et fremragende resultat. Vi vokser stærkere end forventet og udnytter næsten vores totale kapacitet på vores fabrikker. Derudover nyder vi stadig godt af vores fordelagtige omkostningsstruktur.

Bilindustrien fører an
Omsætningen steg med 31 % til 7,0 mia. euro (52 mia. kr.) de første ni måneder. Schaeffler opnåede et resultat før renter og skat (EBIT) på 1,1 mia. euro (8,2 mia. kr.) mod 0,3 mia. euro (2,2 mia. kr.) året før. EBIT-margin steg fra 5,5 % til 16,2 %.

Både inden for automobilsektoren og industrien er omsætningen steget markant. Omsætningen til automobilindustrien steg med 39 % til 4,7 mia. euro (35 mia. kr.). I forhold til den brede industri steg omsætningen med 15 % til 2,2 mia. euro (16 mia. kr.). Også i forhold til driftsresultatet ses tydelige forbedringer inden for begge forretningsområder.

Nettoresultatet i de første ni måneder landede på -113 mio. euro (842,5 mio. kr.). Heraf er indeholdt engangsudgifter på 396 mio. euro (3 mia. kr.) i forbindelse med kapitalforøgelsen i Continental AG i januar 2010, hvor Schaeffler Group ikke deltog. Ser man bort fra denne engangseffekt, beløber overskuddet i perioden fra januar til september sig til 283 mio. euro (2,1 mia. kr.). Alene i tredje kvartal opnåede selskabet et nettoresultat på 147 mio. euro (1,1 mia. kr.).

På grund af den positive forretningsudvikling i årets første ni måneder og de fortsat positive forretningsudsigter forudser Schaeffler Group et pænt samlet resultat for 2010.

- Schaeffler Group opnåede et meget tilfredsstillende driftsresultat i årets første tre kvartaler. Vi er derfor overbeviste om, at vi vil overgå de mål, vi satte os i begyndelsen af året. For 2010 som helhed forventer vi nu en omsætning på mere end 9 mia. euro (67 mia. kr.) og en EBIT-margin på ca. 15 %.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125