23948sdkhjf

Coloplast vil lukke sin fabrik i Thisted

Coloplasts fabrik i Thisted bliver lukket senest i 2020. 167 medarbejdere mister deres job.

167 medarbejdere på Coloplasts fabrik i Thisted står til at miste deres arbejde.

Selskabet meddeler i forbindelse med offentliggørelsen af sit årsregnskab torsdag, at man planlægger at lukke fabrikken inden udgangen af regnskabsåret 2019/20.

Dermed går fabrikken skridtet videre i forhold til den seneste fyringsrunde i september 2015, hvor man reducerede antallet af stillinger i Thisted fra 240 til 150.

Fabrikslukningen er et led i en ny driftsplan, der blandt andet indebærer en opgradering af fabrikker i Ungarn og Mellemamerika.

Samtidig droppes planerne om en ny fabrik i Slovakiet.

Meldingen kommer oven på et regnskab, der viste et resultat efter skat på 4,95 milliarder kroner ud af en omsætning på 15,5 milliarder.

Coloplast har i løbet af det seneste regnskabsår øget omsætningen med 6 procent målt i danske kroner.

Alligevel falder aktien torsdag med 10 procent, efter regnskabets offentliggørelse.

Det skyldes formentlig ledelsens forventninger til det nye regnskabsår, hvor man forventer en omsætningsvækst på mellem 5 og 6 procent i danske kroner.

Det var godt og vel to procent point under analytikernes forventninger, og derfor bliver aktien nu prissat en hel del lavere end i morges, da fondsbørsen åbnede.

Coloplast havde i gennemsnit 10.420 ansatte på globalt plan sidste regnskabsår. Det tal er vokset fra 8143 for fem år siden.

Kilde: ritzau.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.375