23948sdkhjf

Bedre tider på vej i metalbranchen

Især situationen på eksportmarkederne tegner lyst for den danske metal- og maskinindustri.
En ny analyse udarbejdet af Metal- og Maskinindustrien under DI viser, at omsætningen er steget markant i den danske metalindustri. Lavpunktet nåede man i februar 2009, hvor branchen nåede den laveste omsætning siden 2005.

Nu går det dog markant bedre. Ser man på omsætningen i august er den steget med 11 % sammenlignet med august 2009 og ligger nu på 19 mia. kr. Ser man på hele 2010 ser det endnu bedre ud med en omsætningsstigning på næsten 20 %.

Eksporten stiger
Fremgangen skyldes blandt andet den flotte vækst på vigtige eksportmarkeder som Sverige og Tyskland. Omsætningen på eksportmarkederne er steget siden april.

Hjemme i Danmark er billedet lidt mere broget. Her har der generelt været fremgang siden februar 2010, men i august kom et mindre fald.

Trods fremgangen er virksomhedernes forventninger til de kommende måneder kun neutrale. Et flertal af virksomhederne forventer at kunne øge produktionen de kommende måneder, men kapacitetsudnyttelsen er fortsat lav. Manglende efterspørgsel var den primære produktionsbegrænsning i tredje kvartal.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11