23948sdkhjf

Vestas og KK Wind vil lagre vindmøllestrøm

Et nyt projekt skal sikre stabil energi fra vindmøller med integreret løsning til energilagring.

Det er en stor udfordring for danske vindmøller at tilpasse produktionen til det faktiske forbrug. Derfor arbejder branchen ihærdigt på at opfinde brugbare lagringsløsninger.

En mulig løsning består i at lagre energien lokalt i den enkelte vindmølle. Energilagringen behøver kun udgøre omkring 8 procent af vindmølleparkens kapacitet for at kunne eliminere næsten 90 procent af udsvingene i energiproduktionen. Selvom der allerede eksisterer en række forskellige energilagringsløsninger, har disse en række begrænsninger i form af høje anskaffelses- og vedligeholdelsesomkostninger, hvilket hæmmer en implementering.

Det vil et konsortium bestående af Vestas, KK Wind Solutions, Powercon og Aalborg Universitet nu forsøge at gøre noget ved.

- Potentialet for en omkostningseffektiv energilagringsløsning i vindmøller er enormt. Med en sådan teknologi vil vi være i stand til at gøre vindmøller til en aktiv, mere konstant energikilde, hvilket vil løfte vindmøllernes konkurrenceevne til nye højder, siger Kristoffer Qvist Nielsen, head of global R&D, KK Wind Solutions.

Projektets formål er at udvikle en ny metode til lagring med batterier. Ved at integrere batteriet i selve vindmøllen og samtidig anvende små og billige elektronikkomponenter kan omkostningerne reduceres og driftsikkerheden øges. Det fører til en modulær lagringsløsning til vindindustrien, som sikrer bedre kontrol og udjævning af el-produktionen.

- Projektet samler kompetencer på tværs af industrien om udvikling af løsninger, der kan bidrage til at sænke omkostningerne til vindenergi yderligere og samtidig øge mængden af vindenergi i nettet, siger Anders Vedel, CTO og executive vice president, Vestas.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.22