23948sdkhjf

’Fra plastaffald til råvare’ vinder KTCs Innovationspris

Formålet med prisuddelingen er at hædre nyskabende løsninger i den kommunaltekniske sektor.

Fra plastaffald til råvare - er navnet på det projekt, som får KTCs Innovationspris 2017.

Bag projektet står Aage Vestergaard Larsen A/S, Kalundborg Forsyning og Hofor, der sammen modtog prisen torsdag aften i forbindelse med KTCs årsmøde.

KTC er et netværk for topchefer i den kommunaltekniske sektor, herunder også fælleskommunale selskabet. Det er KTCs medlemmer, der har stemt om, hvilket projekt, ud af de i alt tre nominerede, der skulle have KTCs Innovationspris 2017. 

Det er 7. år i træk, KTC uddeler en pris, der hædrer innovative løsninger på det kommunaltekniske område.

Fra udgift til indtægt
Merværdi for borger, kommune og selskaber Kalundborg Forsyning, HOFOR og Aage Vestergaard Larsen A/S har i tæt samarbejde udarbejdet - og både praktisk og økonomisk implementeret - en ny, miljøvenlig og økonomisk attraktiv løsning, hvor overskydende plastaffald fra forsyningssektoren omdannes til nye ressourcer.

Det betyder, at plastaffaldet nu bliver solgt til genanvendelse og omdannet, i stedet for – som tidligere – at udgøre en ren udgift til bortskaffelse.

-Det bedste ved at vinde KTCs innovationspris er, at vi i treenighed- som kommune, forsyningsselskab og genanvendelsesfirma  - har bevist, via et par velgennemførte projekter, at det offentlige og private kan nå langt sammen ved at samarbejde og vidensudveksle, og med udgangspunkt i at alle samarbejdspartnere i et projekt, skal være vindere, udtaler Gitte Buk Larsen fra Aage Vestergaard Larsen A/S, og uddyber:

-Projektet har bevist, at forretningsmodellen kan opskaleres til at omfatte hele Danmark- og de omkringliggende lande vil være næste oplagte mål- og vil få stor mulighed for at kunne bruges som det gode eksempel på cirkulær økonomi, når det er bedst. Altså når det kan skabe og vise en positiv forretningsmodel for hele værdikæden, som også i den grad er bæredygtig. For hvert kilo genanvendt plast i høj kvalitet, som kan erstatte virgin materialer, spares miljøet for et CO2 udslip på 2,4 kilo!

Løsningen kan også implementeres i andre kommuner og kommunale selskaber. Allerede nu har ti andre kommuner og kommunale selskaber adopteret ovennævnte løsning - og flere er på vej.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078