23948sdkhjf

Industrien tager overvågning til sig

SKF mærker stigende interesse for digital vibrationsanalyse af lejer og motorer.

Industrien tager i stigende grad de digitale muligheder til sig, og det mærker lejeproducenten SKF, som på HI-messen i Herning slog et slag for systemet Enlight QuickCollect.

Det er et enkelt system, hvor man med en bærbar sensor går rundt i produktionen og måler vibrationerne på udvalgte punkter i maskinparken. Data sendes derefter ind i en gratis app, som grafisk viser temperatur, lejetilstand og maskintilstand på det målte anlæg.

- Vi har mærket rigtig meget interesse for det her system, som jo er interessant for alle, der har roterende maskiner. Det kan være en lillebitte enhed, som har stor betydning for produktionen, og ikke må gå ned, siger Casper Kristiansen, som er vibrationsspecialist hos SKF.

Tilgængelig teknologi
Casper Kristiansen vurderer, at den mobile og meget enkle overvågning tiltaler de virksomheder, der har brug for at være proaktive på vedligeholdelsesdelen for at undgå at gå ned på grund af en skæv aksel eller et nedbrudt leje. De bliver fanget af den nye teknologi, fordi den bliver mere og mere tilgængelig. Selv hardwaredelen får mere brugervenligt design.

- Det er blevet nemt, og det kræver ingen specialviden at bruge det her system. Prisen er 11.250 kr. for enheden, som kobles op på en gratis app, og så er du i gang, forklarer Casper Kristiansen, som viser den bærbare enhed frem.

Derefter kan der tilkøbes yderligere analysebistand i SKF’s analysecenter, som gennem dataskyen kan indhente kundens data fra vibrationsmålingerne.

- Vi har i SKF fokus på meget andet end lejerne, fordi diverse maskinfejl, såsom ubalance, i sidste ende går ud over lejerne. Med det her system får vi indsigt i alle systemets dele, og vi kan ud fra de her data sige rigtig meget om maskinens tilstand, siger Casper Kristiansen, der også har et bud på, hvad der har holdt industrien tilbage fra de digitale overvågningsløsninger:

- Man har set det her som en opgave ekstra og kompliceret opgave for de ansatte, og det har holdt folk tilbage. Man troede på, at ens system kørte godt nok. Men det her handler jo om at være proaktiv, inden der sker et nedbrud.

Læs mere om: SKF
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.165