23948sdkhjf

175 MW elkedler fylder i ordrebogen

Inopower har i løbet af 2017 oplevet en bemærkelsesværdig høj ordretilgang.

Senest har den nordjyske energi-virksomhed lagt sidste hånd på idriftsætning af Stadtwerke Wiens nye 20 MW Power2Heat-elkedelanlæg i den østrigske hovedstad.

Derudover skal Inopower i Tyskland levere Power2Heat-anlæg til energiselskaberne Vattenfall i Hamburg, Drewag i Dresden og til Steag i Saarbrücken. I Danmark har Inopower modtaget ordrer på to store Power2Heat-anlæg fra Nordjyllandsværket og CTR på Frederiksberg.

Samlet er Inopowers ordrebog på hele 175 MW-Power2Heat-anlæg fordelt på fem ordrer til levering i 2017 og 2018.

- Vi oplever, at Inopowers Power2Heat-teknologi er ved at finde sin plads i energisystemet i Europa og fremadrettet bliver en vigtig komponent i det energimix, som vil udgøre fremtidens grønne elektrificerede energisystem, siger direktør i Inopower, Troels Davidsen.

Niche-teknologi på vej frem
Ifølge Troels Davidsen er Power2Heat stadigvæk en niche i energimarkedet, men flere og flere får øjnene op for, at teknologien har egenskaber, som gør den til et rigtig godt supplement eller alternativ til fossile energikilder.

- Nogle Power2Heat-anlæg tjener penge ved at støtte elnettet med hurtige frekvensafhængige systemydelser og specialreguleringer, når store mængder vind- og solenergi skal indpasses i elsystemet. Andre kunder, blandt andet store kraftværkskunder med langsomt regulerende anlæg, reducerer med Power2Heat-teknologien de tab, de rammes af, når elprisen er meget lav eller negativ, forklarer han og tilføjer: 

- Og endelig er der en helt ny kundetype, der ønsker en energikilde som alternativ til fossilt brændsel, til sikring af hedtvands- eller dampforsyningen.

Om Inopower

Inopower er stiftet i 2002 af Troels Davidsen og har til huse på Stigsborgvej i Nørresundby.

I regnskabsåret 2016 landede selskabet en bruttofortjeneste på 7.740.275 kr. og et driftsresultat på 948.594 kr.

Virksomheden beskæftiger 11 ansatte.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094