23948sdkhjf

Ny webportal til SMV’erne

To europæiske standardiserings-organisationer lancerer nu en ny portal, der skal hjælpe SMV’ere i deres arbejde med standarder.
Standardisering bidrager til at styrke SMV’ernes nøglerolle på markedet, men ofte kender små virksomheder ikke den merværdi, som standardisering medfører.

Derfor har de europæiske standardiseringsorganisationer CEN og CENELEC nu besluttet at gøre noget ved problemet med udviklingen af en ny webportal:

- Mange små og mellemstore virksomheder har travlt med at udvikle deres egne produkter og tænker, at standardisering ikke vedkommer dem. I virkeligheden handler standardisering om, at arbejdsrutinerne bliver så effektive som muligt, og at man skærper opmærksomheden om, hvor der er faldgruber, fortæller konsulent Lene Alsbæk Nielsen fra Dansk Standard.

Hun fastslår, at man kan lære utroligt meget og effektivisere sine arbejdsrutiner ved at arbejde med standardisering – også som lille eller mellemstor virksomhed.

Får "best practice" foræret
Den nye portal ineholder blandt andet vejledninger samt svar på typiske spørgsmål fra SMV’ere om standardisering. Lene Alsbæk håber, at SMV’erne vil klikke ind på portalen, for der er hjælp at hente:

- Ved at bruge standarder får man foræret "best practice". Alle eksperterne har siddet med ved bordet, de leverer den bedste og logiske vej og stiller deres erfaringer til rådighed. Det må være relevant for alle SMV’ere, der på den ene eller anden måde vil optimere arbejdsprocesserne, siger hun.

Dansk Standard vil i 2011 selv iværksætte en kampagne målrettet SMV’erne. Formålet er at forbedre udvalgsarbejdet, så det er mere SMV-venligt samt at stille kommunikationsværktøjer til rådighed.

Læs mere på http://sme.cencenelec.eu/ .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078