23948sdkhjf

Bila skærer uger af Kelsens leveringstid

Småkagesmør bliver nu tøet langt hurtigere op.
Småkageproducenten Kelsen Group har via et samarbejde med robotvirksomheden Bila fået en væsentligt kortere leveringstid fra sine to danske bagerier.

Bila har sammen med Kelsen Group udviklet et anlæg, der har en opskærings- og ompalleteringsproces i et og samme anlæg. Anlægget opskærer og åbner smørkartoner, der vejer 25 kilo. Selve opskæring og optøning tog før tre-fire uger, men nu er optøningen kortet ned til blot 36 timer, oplyser Bila i en pressemeddelelse.

Samtidig er tunge løft og ensidigt gentaget arbejde, reduceret hos småkageproducenten, hvilket også var en del af Kelsens ønsker til det nye anlæg.

Anlægget er blevet realiseret efter et såkaldt forprojekt, som Bila tilbyder sine kunder, når er er tale om komplekse løsninger.

Ved et forprojekt afgrænser man risikoen til et aftalt beløb og i et aftalt tidsforløb. Hos Kelsen Group gik forprojektet ud på at verificere den valgte løsning, så det også ville kunne køre i virkeligheden.

- Meget succesfuldt
Helt konkret skulle kniven, der skærer smørkartonerne op, testes i Bilas udviklings- og testcenter - for at sikre, at teknologien virkede og for at se, om cyklustiden og dermed kapaciteten også kunne leve op til de krav, som Kelsen havde stillet.

- Dette forprojekt blev meget succesfuldt, og derfor blev hovedprojektet også en realitet. Kelsen er nu blevet langt mere konkurrencedygtige, da de nu kan levere ordrer efter få dage, mod tidligere flere ugers leveringstid. Samtidig er arbejdsmiljø, sikkerhed og kvalitet også væsentligt forbedret, konstaterer Bila.

På Kelsen Groups to moderne bagerier i Danmark bliver der produceret cirka 25.000 tons småkager om året, fordelt på i alt 12 produktionslinjer.

Læs mere om: Bila
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079