23948sdkhjf

Nordmænd hjælper danskere ind i Kina

Norskejet industripark hjælper danske virksomheder ind i Kina og tilbyder pakkeløsning og en hurtig start for danske firmaer i landet.
Den private norske ejergruppe bag industriparken, Nordic Industrial Parks (NIP), har siden 2003 arbejdet på et koncept med at oprette et område, hvor primært nordiske firmaer kan flytte hele eller dele af deres produktion ud til, skriver Dagbladet Børsen i dag.

Hurtig etablering og nem adgang til netværk og kontakten til de kinesiske myndigheder er salgsargumenterne fra Nordic Industrial Parks (NIP) side, når mindre og mellemstore danske og skandinaviske firmaer tænker på at flytte produktion til Kina.

- Vi sælger en pakkeløsning, hvor de kan vælge til og fra. Selvfølgelig kan man finde billigere steder at leje lokaler, men man skal se på, hvad man får med af services, siger Peter Ølbye, der er NIP’s repræsentant i Danmark, til Dagbladet Børsen.

Han forklarer, at målet er at få 30-40 mellemstore virksomheder til området, men at der samtidig skal være plads til, at virksomhederne kan vokse derude.

Alto og Ribe Maskinfabrik er de første danske kunder, hvor den danske producent af højtryksspulere og rengøringsmaskiner, Alto, forventer at kunne starte produktionen op her til sommer, mens Ribe Maskinfabrik åbner til september.

Ribe Maskinfabrik har taget beslutningen om en udflytning, og her er det ud over prisen også et spørgsmål om markedsudviklingen for firmaets bolte og skruer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063