23948sdkhjf

Trio Stål Odense er hoppet på fiberlaser-vognen

Den fynske underleverandør har udvidet sin skærekapacitet.

Da Trio Stål skulle investere i ny laserskærer, stod valget, som hos mange andre, mellem en traditionel CO2-laser og en fiberlaser. Valget faldt på sidstnævnte.

- Vores gamle laser var ved at have nogle år på bagen, og vi havde gået og holdt øje med fiber-teknologien i mange år. Nu var teknologien ved at være der, uden at der var alt for meget afgratning efterfølgende, og derfor valgte vi den, fortæller medejer hos Trio Stål, Thomas Petersen.

Mere konkret blev det en Eagle fiberlaser, som kom til fabrikken i Odense i foråret. Siden da har Thomas Petersen og resten af virksomhedens medarbejdere brugt tiden på at lære den nye teknologi at kende.

- Vi tror på, at fiber-teknologien er fremtiden, fordi de kører hurtigt, og skærekvaliteten er god. Og den bruger mindre strøm, og det gør, at det kan være med til at holde udgifterne en smule nede, lyder det fra Thomas Petersen.

- Den kan skære 1.500x3.000 mm plader, og den kan skære op til 25 mm rustfri. Men det er primært tyndpladebearbejdning, der er vores force, fortsætter han.

Hos Trio Stål kommer den nye fiberlaser primært til at arbejde i rustfri stål og aluminium, men den åbner også op for nye muligheder.

- De lidt mere specielle materialer som messing, zink og kobber kan fiberlaseren også skære i, og det kan CO2-laseren ikke, så der er nogle nye områder, vi måske kan begynde at dyrke på et tidspunkt, siger Thomas Petersen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094