23948sdkhjf

Nye robotter til Ib Andresen Industri

FH Automation leverer robotter til den fynske underleverandør og bevæger sig op i en ny liga.

Det er ikke mere end fire år siden, at Horsens-virksomheden FH Automation, som førhen udelukkende producerede eltavler samt PLC- og SCADA-systemer, kastede sig ud i robotteknologi. Meget er nået på de fire år. Det skriver FH Automation i en pressemeddelelse.

Det skyldes ikke mindst styresystemet SimRo, der står for Simpel Robotprogrammering. I løbet af ganske få minutter kan man justere robotten til at håndtere nye emner. Det var den detalje, der skabte kontakten med Ib Andresen Industri.

- Vi har været i løbende dialog med dem i flere år, og de har løbende fulgt med i den udvikling, vi har været igennem på robotområdet. Med SimRo blev samarbejdet pludselig interessant for dem, siger salgsdirektør Leif Rasmussen fra FH Automation.

Ib Andresen Industri er en familieejet virksomhed, der forædler stål og andre metaller blandt andet til industrien, transport- og byggesektoren samt solar- og vindenergiprojekter over hele verden. Virksomheden ligger ved Langeskov på Fyn og omsatte i 2016 for mere end 900 mio. kr.  

FH Automation skal levere to robotter til et profilvalseanlæg, hvor de skal hjælpe med pakning af forskellige metalemner. Hidtil har to medarbejdere manuelt stået for pakningen af emnerne med kran og andre remedier. Fremover vil én medarbejder kunne betjene det automatiserede anlæg. SimRo sørger for, at medarbejderen let og hurtigt kan justere anlægget til nye emner. 

- Det er et godt eksempel på fordelene ved robotteknologi. Vi lægger det tunge og ensformige arbejde over på et par robotter, så en del af arbejdskraften kan omplaceres til det produktive og værdiskabende led, siger salgsingeniør Casper Rørvig Madsen.

Robotterne kan både arbejde enkeltvist og synkront, så anlægget både kan bruges til korte og lange emner.

Anlægget skal leveres til Ib Andresen Industri i foråret 2018.     

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109