23948sdkhjf

Danfoss vil have færre leverandører

Til gengæld skal leverandørerne tage en større ansvar for Danfoss’ udviklingsprojekter, og de vil blive knyttet tættere til koncernen.
Koncerndirektør hos Danfoss, Kim Fausing, skønner, at Danfoss i dag har mere end 2.000 leverandører, men for øjeblikket gennemgås leverandør-basen med en tættekam.

- Det antal skal reduceres kraftigt og lande på et niveau svarende til 200-300 leverandører, som skal betjene koncernens seks forskellige kerneforretninger. Kerneforretningens indkøb udgør op mod 80 % af koncernens samlede indkøbsvolumen, siger Kim Fausing til Børsen.

Leverandører skal med i udviklingsprojekter
Han forklarer, at man vil bort fra strategien med at presse leverandørerne til at sænke priserne. Alligevel forventer han, at Danfoss vil kunne spare 2-3 % i indkøbsvolumen med den nye strategi – ganske enkelt fordi færre leverandører vil give større synergi.

Men besparelser er ikke vigtigste argument for at rydde op i leverandør-basen. Hovedmålet for Danfoss er at sikre bedre kvalitet og at få leverandørerne til at føle, at de er vigtige for Danfoss.

Sidstnævnte skal blandt andet sikre, at leverandørerne tager et større ansvar for Danfoss’ innovations- og udviklingsprojekter, og den strategi vil ifølge Kim Fausing ikke kunne gennemføres med mange leverandører.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141