23948sdkhjf

Lene Espersen besøger jernstøberiet Dania

International konkurrenceevne var i fokus, da udenrigsminister Lene Espersen i sidste uge besøgte jernstøberiet Dania A/S i Aars.
Dania´s administrerende direktør Per Thy Sørensen gav en præsentation af virksomheden med efterfølgende rundvisning og fremlagde de væsentligste problemstillinger, virksomheden står over for.

- Som underleverandør til store industrivirksomheder, der arbejder globalt, er det afgørende for Dania, at rammerne for dansk produktion er konkurrencedygtige, udtaler Per Thy Sørensen.

- Løn- og energiomkostninger vejer tungt for vores virksomhed. Virksomheden arbejder selv hårdt på at effektivisere inden for disse områder. Det er nødvendigt for at være på markedet. Men det er ligeså vigtigt, at Dania har lige vilkår i forhold til tyske og svenske konkurrenter. Det er fx ikke tilfældet for energiafgifter, fortsætter han.

- Vi er glade for at kunne fremvise vores virksomhed og berette om de forhold, der har stor indflydelse på vores konkurrenceevne og håber på, at vi hermed også kan bidrage til, at der sker de politiske tiltag, der er så vigtige for vores fortsatte salgsfremgang og dermed basis for at udvide antallet af medarbejdere, slutter Per Thy Sørensen.

Ministeren var meget interesseret og lydhør og gav udtryk for, at hun godt ved, hvor ”skoen trykker”.

Ministerbesøget var kommet i stand via borgmester Knud Kristensen. Udover borgmester og kommunaldirektør var Himmerlands Udviklingsråd også repræsenteret. Der blev således også lejlighed til at markere nogle vesthimmerlandske ønsker til en forbedret infrastruktur – ikke mindst af hensyn til virksomhederne i området.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141