23948sdkhjf

BPI fortsat i beredskab om muligt forurenet kemi

De kritisable råvarer fra BASF påvirker store dele af den europæiske skumplastindustri.

Siden meddelelsen om muligt skadeligt kemi fra en af verdens største kemiproducenter – BASF - har BPI fastholdt beredskabet og intensiveret indsatsen for at tilvejebringe mere information samt alternative leverancer fra bl.a. egenproducerede varer til kunder og samarbejdspartnere.

Den 11. oktober 2017 dækkede den tyske presse via TV-kanalen Tagesschau.de en højaktuel historie om en af verdens største kemiproducenter BASF, der angiveligt har leveret en miljøbelastende kemikalieråvare til flere af sine kunder over en periode fra 25. august til 29. september.

Informationen var allerede den 6 oktober 2017 tilgået BPI via en af virksomhedens underleverandører, og BPI gik øjeblikkeligt i aktion og valgte i første omgang at hjemsende ca. 50 medarbejdere fra berørte produktionsafsnit i Danmark og Polen, mens man iværksatte yderligere beredskabsplaner for at sikre medarbejdere og kunder.

Det skriver BPI i en pressemeddelelse. 

Ingen belastning
Efter de første interne undersøgelser og målinger hos BPI, hvor det - under overvågning af den eksterne ISO-certificeringsmyndighed FORCE - blev konstateret, at afdampningen fra de skumblokke, hvori den muligt skadelige kemikaliesammensætning indgår – ikke kunne detekteres og dermed ikke belaster hverken arbejdsmiljø eller medarbejdere.

Tirsdag morgen var alle produktionsmedarbejde således tilbage på jobbet. BPI har nu rettet indsatsen mod at identificere alle råvarer, der kan tilbageføres og udspringer fra produktioner med oprindelse fra BASF.

Udvalgte skumblokke sendes løbende i karantæne, ligesom man har sendt flere udvalgte skumprøver til tests hos eksterne laboratorier og testinstitutter, hvor BPI endnu afventer de seneste resultater. Bagud i produktionskæden har BPIs underleverandører ligeledes foretaget diverse produkt- og luftkvalitetsmålinger - og de foreløbige testresultater indikerer, at der ikke umiddelbart er nogen sundhedsrisici forbundet med de testede produkter, hvor grænseværdierne for den såkaldte DCBkoncentration (dichlorobenzene) er overskredet.

Hos BPIs primære underleverandører har testresultaterne også givet tryghed i forhold til at genoptage produktionen flere steder. Dog afventer BPI stadig endelig frigivelse af de nye leverancer. Man afventer stadig endelig bekræftelse fra BASF, hvor den korte, foreløbige officielle udmelding forlyder, at man har foretaget indledende tests og - på baggrund heraf - ikke forventer nogen deciderede sundhedsfarer.

Beholder højeste beredskab
Informationerne fra BASF er dog stadig begrænsede, og der hersker fortsat usikkerhed omkring omfanget af skader og påvirkninger. Derfor bibeholder BPI højeste beredskab og fastholder udvalgte varer i karantæne, alt imens der gennemføres egne tests, indtil alle forhold er afdækket og enhver tvivl er elimineret.

Kunder og samarbejdspartnere bliver løbende holdt orienteret, ligesom BPI er i færd med hurtigst at etablere en særlig FAQ-side på www.bpi.dk for at sikre, at de mest presserende og generelle spørgsmål bliver besvaret i bredest muligt omfang.

Læs mere om: BPI
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.328