23948sdkhjf

Nye virksomheder til fynsk robot-kuvøse

Et tidligere udviklerhold fra Universal Robots. Et internationalt drone-team. Og ingeniører, der vil revolutionære kokkeverdenen tager nu plads i Odense Robotics StartUp Hub.

De tre virksomheder ankommer til hub'en med ambitioner om at revolutionere alt fra satellitkommunikation til intelligente køkkener ved hjælp af robotteknologier. Det oplyser Udvikling Fyn i en pressemeddelelse.

QuadSat er den første drone-virksomhed i hub'en. Den består af et internationalt højteknologisk droneteam, der netop har etableret sig i Odense for at blive en del af robotmiljøet. Deres mål er at ændre satellitkommunikation radikalt ved at udvikle en revolutionerende droneplatform, der blandt andet kan sikre højhastighedsinternet til det maritime, luftfarten og militæret i kritiske situationer.

Purple Robotics består af tre udviklere, tidligere ansat hos Universal Robot, der er sprunget ud og starter som iværksættere. De vil revolutionere de værktøjer, der monteres på robotarme, der skal være nemme at bruge, installeret og klar til industriel produktion på 30 minutter og kun koste en tredjedel af eksisterende produkter på markedet i dag.

Ztove vil revolutionere kokkekunsten, der med sit intelligente komfur hjælper kokke og ambitiøse madentusiaster med at tilberede varm mad med ekstrem præcision. I alt tre dele; et induktionskomfur, kogegrej og en app, der tilsammen og ved hjælp af sensorteknologi styrer temperaturen i gryden eller på panden, betyder at kokke fremover kan tilberede bedre og mere velsmagende mad, langt hurtigere og ikke mindst med mindre energi.

Nu venter der de tre virksomheder et 12-måneders produkt- og forretningsudviklingsforløb. Som en del af ”startpakken” får de adgang til Teknologisk Instituts eksperter og testfaciliteter i Forskerparken i Odense, sparring på forretningsudvikling, kontakt til investorer og adgang til samarbejdspartnere blandt virksomheder i robotklyngen

- Odense Robotics StartUp Hub er ikke mindre end et af de bedste steder i Europa til at kickstarte sin robotvirksomhed. Og meget mere end det: Hub'en er en vigtig fødekæde for fremtidens robotvirksomheder lige her i Odense. Klyngen vokser sig hele tiden større og stærkere, hvilket også gør det nemmere for os virksomheder at rekruttere de allerbedste i branchen. De tre nye virksomheder i hub'en i dag er et levende eksempel på, at klyngen er i rivende udvikling, siger Esben Østergård, CTO Universal Robots.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082