23948sdkhjf

Industrien er en del af Danmarks vigtigste landshold

Tirsdag rejste 15 unge danske håndværkstalenter mod varmere himmelstrøg. Destinationen er Abu Dhabi, som er vært for WorldSkills 2017.

Lang tids forberedelse kulminerer snart for de 15 talentfulde håndværkere, som udgør Danmarks måske allervigtigste landshold. Med en storstilet åbningsceremoni lørdag markeres begyndelsen på fire dage med intense konkurrencer. I alt dyster næsten 1.300 unge fra hele verden i 51 fag. Fælles for dem alle er, at de ikke er fyldt mere end 22 år.

Blandt de danske deltagere er den 21-årige industritekniker René Kling Hansen fra Haderslev. René går til dagligt på Syddansk Erhvervsskole og er i lære hos Valmont SM, som begge bakker godt op om hans deltagelse. Han har tidligere deltaget to gange ved DM i Skills, der er danmarksmesterskaberne for unge på erhvervsuddannelser. Her har han præsteret flotte resultater i særligt drejedelen af konkurrencen.

Som en del af forberedelserne var René i september på træningsophold i den tyske by Bielefeld for at afprøve de maskiner fra DMG Mori, han kommer til at arbejde på under konkurrencerne i Abu Dhabi. René har også deltaget i teambuilding med resten af landsholdet og modtaget masser af målrettet træning og vejledning af WorldSkills-træner og -dommer Henrik Nielsen.

På det danske landshold er, ud over industriteknikeren René Kling Hansen, personvognsmekanikeren Sander Steensgaard Kristensen, karrosseriteknikeren Nichlas Rosenkilde Thomsen og landbrugsmaskinmekanikeren Søren Lykke Døssing.

Verdensmestrene kåres ved afslutningsceremonien torsdag den 19. oktober.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079