23948sdkhjf

Tysk Playmobil-støber sprøjter legetøj for færre penge

Plastsprøjtestøbefabrikken geobra Brandstätter GmbH & Co. KG har sprøjtet 6,7 milliarder dele Playmobil med to energibesparende Mink klovakuumpumper

Når børn over hele verden river gavepapiret fra hinanden og med funklende øjne hiver farvestrålende legetøj ud fra en pakke med Playmobil, har Busch Vakuum A/S haft en finger med i fabrikationen af de små, ikoniske plastfigurer.

De 6,7 milliarder Playmobil-dele, der siden januar 2016 er sprøjtestøbt på den tyske plastsprøjtestøbefabrik Geobra Brandstätter GmbH & Co. KG, er blevet til på en energioptimeret fabrik med to nye Mink klovakuumpumper. Pumperne bistår transporten af de nødvendige plastgranulater fra siloer til de enkelte sprøjtestøbemaskiner.

10 millioner dele
Playmobils sprøjtestøbte dele er fremstillet otte forskellige steder på fabrikken i Dietenhofen, og det er en imponerende produktion, som de 450 sprøjtestøbemaskiner leverer. Hver dag fremstillles op til 10 millioner individuelle dele, hvoraf 250.000 trykkes. Gennemsnitligt er 65.000 komplette Playmobil-pakker klar til afsendelse dagligt.

I de sidste 30 år er transporten af materiale på fabrikken blevet udført via et netværk af automatiske transportsystemer, som transporterer plastgranulater fra siloen via forskellige kanaler til hver enkelt sprøjtestøbemaskine. Netværket omfatter transportsystemer leveret af flere forskellige producenter.

Netværksystemet består blandt andet af i alt 29 Mink klovakuumpumper, som forsyner transportenhederne med en leveringslængde på op til 150 m.

- Produktionen finder sted døgnet rundt, 350 dage om året, hvilket gør driftssikkerheden til en vigtig problemstilling. De oliesmurte lamelvakuumpumper, som blev installeret, da systemet blev bygget, er blevet erstattet med Mink klovakuumpumper. Nye transportsystemer er blevet føjet til netværket og de disse anvender idag også Mink klovakuumpumper, fortæller servicechef Gerhard Nürnberger.

- Fordelen for os er, at Mink klovakuumpumper ikke kræver olie eller andre væsker i kompressionskammeret. Derved er der næsten ingen vedligeholdelse.

Cyklus på to år
For serviceafdelingen hos Geobra Brandstätter betyder dette, at komponenter ikke udsættes for slitage og ikke kræver udskiftning. Mink klovakuumpumper kræver kun minimal vedligeholdelse. Gearkassens olie skal skiftes hver 20.000 timer, hvilket i kontinuerlig drift svarer til en vedligeholdelsescyklus på mere end to år.

Energieffektivitet var en vigtig faktor i beslutningen om at skifte til den tørtløbende kloteknologi.

- For geobra Brandstätter er energieffektivisering et meget væsentligt parameter, hvilket også dokumenteres gennem vores ISO 500001certificering for systematisk energistyring, som vi gennemførte i 2015, siger servicechefen.

Geobra Brandstätter har opnået en energibesparelse på 36 kW via skiftet til de tørtløbende Mink vakuumpumper. Beregnet over 350 dage med kontinuerlig drift, betyder dette besparelser på 36.000 euro (267.840 kr.) om året. Samtidig overføres overskudsvarmen via varmevekslere til opvarmning af bygninger, og hermed reduceres energiforbruget.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141