23948sdkhjf

Outsourcing trækker viden væk fra Danmark

En ny undersøgelse viser, at virksomheder, der outsourcer produktion, er mere tilbøjelige til også at flytte forskning og udvikling væk fra Danmark.
Det er første gang, at emnet er blevet taget op i en statistisk undersøgelse i Danmark. Bag undersøgelsen står Jan Rose Skaksen fra Handelshøjskolen i København, der har udført analysen for Det Strategiske Forskningsråd og Rådet for Teknologi og Innovation. Det skriver Ingeniøren.

Undersøgelsen er baseret på spørgeskemabesvarelser fra 4.161 danske virksomheder gennemført af Danmarks Statistik i 2007.

Målet med undersøgelsen var at finde ud af, om outsourcing af produktion har en positiv eller negativ effekt på forskning- og udviklingsaktiviteter i Danmark, og selv om Jan Rose Skaksen ikke har været i stand til at drage nogen endelig konklusion på baggrund af det statistiske materiale, tyder alt på, at der er tale om en negativ effekt.

Af de adspurgte virksomheder har 9 % flyttet produktion til udlandet i perioden 2001-2006. 3 % af virksomhederne overvejer at flytte forskning- og udviklingsaktiviteter ud, men blandt de virksomheder, der allerede har outsourcet produktion overvejer hele 11 % at flytte udviklingsaktiviteterne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125