23948sdkhjf

Nordjysk robot løb med automatiseringspris

Ved åbningen af HI 2017 blev DIRA’s Automatiseringspris uddelt.

Tre virksomheder var nomineret til DIRA’s Automatiseringspris 2017. Det var OnRobot, Nordtec-Optomatic og Intelligent Marking.

Og det var sidstnævnte, der løb med prisen, som blev overrakt af Märtha Rehnberg fra organisationen Dare Disrupt ved åbningen af HI 2017.

"Det' da skønt": Læs reaktionen fra en af stifterne af Intelligent Marking her.

Intelligent Marking har udviklet en robot til opstregning af idrætsbaner – både hurtigere og mere præcist end mennesker.

- I mange sportsgrene kan man diskutere, om bolden er inde eller ude. Til gengæld kan man snart ikke bruge en skæv linje som argument i diskussionen. Med opstregningsrobotten fra Intelligent Marking er linjerne nemlig kun få millimeter skæve, og dermed mere præcise end når de tegnes manuelt. Robotten fra Intelligent Marking har derfor potentiale til at erobre en stor del af det globale marked for opstregning af baner til fodbold, baseball og andre udendørs sportsgrene, lød det i nomineringen.

Den fem mand store jury faldt altså for den nordjyske robot.

- Juryen har valgt Intelligent Marking som årets prismodtager for udviklingen af en innovativ opstregningsrobot. Personerne bag robotten er ikke roboteksperter, derimod har de igennem et skoleprojekt identificeret et potentiale for automatisk opstregning af sportsbaner. Ved at inddrage de rette partnere er det lykkedes på kort tid at overkomme en række tekniske udfordringer fra dårlig GPS-dækning og ujævnt underlag. Teknologien har allerede vist sit globale kommercielle potentiale til gavn for kundernes produktivitet og kvalitet. Teknologien inspirerer til tilsvarende løsninger for andre markeder som for eksempel automatisk opstregning af veje med afledte effekter i øget produktivitet og trafiksikkerhed, fortalte Märtha Rehnberg.

Juryen bestod af juryformand Ole Madsen, professor på Institut for Mekanik og Produktion, Aalborg Universitet, Bjørn Godske, Journalist på Ingeniøren, Nigel Edmondson, direktør for MADE, Peter Krogh, technical manager hos Vola og produktionsleder Mads Sørensen, der var gæstemedlem og repræsentant for sidste års vinder Welltec.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11