23948sdkhjf

Tre dage med teknologi og industri

HI 2017 blev åbnet tirsdag formiddag i Herning.

Der er lagt op til tre hektiske dage i MCH Messecenter Herning, hvor HI 2017 finder sted. Tirsdag formiddag var der officiel åbning.

Märtha Rehnberg, der er teknologiekspert fra organisationen Dare Disrupt, havde fået æren af at åbne årets messe. Hun koncentrerede sig i sin åbningstale naturligt nok om begrebet disruption og teknologiudvikling.

Hun understregede dog, at disruption ikke skal ses som en digitaliseringsbølge, der uhjælpeligt skyller ind over os.

- Disruption er ikke noget, der sker ved os, men noget vi skaber selv og skaber sammen. Og der er face2face møder vigtige for at tænke kreativt sammen, sagde Märtha Rehnberg, der netop i den sammenhæng ser messen som et vigtigt redskab.

- Jeg vil gerne udfordre jer til at løse problemer sammen og se jeres produkter som et redskab til de problemer, I skal løse, opfordrede hun.

- Når I ser på den nye teknologi her til messen så tør at tænke eksponentielt og tør at tænke på, hvad der sker, når I krydser teknologien med hinanden, lød det videre.

Fra industri til teknologi
En stor fortaler for det fysiske møde er MCH Messecenter Hernings administrerende direktør, Georg Sørensen. I sin åbningstale kiggede han både frem og tilbage.

- Det er i dag 54. gang, vi åbner HI-messen, og det er derfor helt naturligt, at jeg ser mange kendte ansigter her, og jeg ser mange nye, startede Georg Sørensen.

Han skitserede, hvordan HI startede som både en håndværker- og industrimesse, hvor industrien siden hen overtog hele messen. I år er det så blevet til en ekstra krølle på halen, idet HI har fået tilført lidt ekstra til navnet i form af ordene ”Tech & Industry Scandinavia”.

- HI er blevet til endnu mere og meget mere, men alt har en fællesnævner: Mennesker mødes personligt, og mennesker mødes fagligt. Det er, når mennesker mødes personligt, at forretninger opstår, understregede Georg Sørensen.

Også formanden for messekomiteen, Jørgen Stenberg, lagde vægt på, at HI er en messe i rivende udvikling. Han gav som eksempel Vindmølleindustrien, der for anden gang holder sin årlige konference, Wind Energy Denmark, i forbindelse med messen, men også International Food Contest, der for første gang er en del af messen.

- Vind er stadig en stor driver i Danmark, og vi står stærkt på vindsiden. Men den kraft der er bagved kommer ikke af sig selv, og der vil også ske en udvikling de næste to-fire-seks år, og skal vi bevare den gnist, kræver det meget af os selv, og også politisk, hvis vi vil bevare den industri i Danmark, sagde Jørgen Stenberg.

Artiklen er en del af temaet HI 2017.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078