23948sdkhjf

Bila og Siemens sammen om ny standproduktion

Linjeproduktionen af generatorer er blevet afløst og effektiviseret.

Hos Siemens Gamesa Renewable Energy har man ønsket at gøre generatorproduktionslinjen mere fleksibel, højne effektiviteten samt øge produktionskapaciteten. Derfor har selskabet i samarbejde med Bila udskiftet den vante linjeproduktion med en mere moderne standproduktion.

Bila og Siemens Gamesa har sammen udviklet en ny generatorproduktionslinje, som er mere fleksibel og intuitiv for operatørerne at bruge og forberedt til fremtidens Smart Production. Dette har sikret, at man har øget effektiviteten og forbedret arbejdsmiljøet for de ansatte.

Ny produktionslinje har øget fleksibiliteten
Det nye produktionskoncept rummer seks forskellige stande på linjen. Fordelen ved standproduktion fremfor linjeproduktion er, at hver stand kan arbejde uafhængigt af, hvad der foregår på de andre stande, og dermed skal man ikke afvente, at emnerne skal flyttes på en gang på hele linjen.

Yderligere er der tilføjet to ekstra stande på produktionslinjen, som gør det endnu mere fleksibelt. 

Endelig er arbejdsmiljøet blevet forbedret for operatørerne, da de forældede systemer er blevet udskiftet og opdateret med den nyeste teknologi. Dette betyder også, at betjeningen af systemet nu kræver minimal viden og erfaring til glæde for hele produktionen.

Produktionslinjen flyttet på 14 dage
Et vigtigt krav til opbygningen af den nye produktionslinje var, at det skulle foregå under et produktionsstop på to uger på Siemens Gamesa. Bila havde derfor blot to uger til at flytte det, der skulle genbruges fra den gamle linje samt til at få det nye op at køre.

- Bila har været fysisk til stede hos SGRE i Brande gennem hele projektforløbet både med vores mekaniske, elektriske, softwaremedarbejdere samt vores projektledere. Dette har været nødvendigt for at give begge parter den rette tryghed og sikkerhed i projektet, hvilket har betydet, at det ikke har givet forsinkelser i produktionen, siger Thomas Brinch Boll, projektleder hos Bila.

Siemens Gamesa Renewable Energy er en ledende global vindmøllespiller med flere afdelinger i Danmark. I Brande producerer de blandt andet generatorer til deres 3,0 MW vindmøller henvendt til deres onshore kundesegment.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219