23948sdkhjf

Ny teknologi øger kapaciteten hos Hydra-Grene

Hydraulikproducenten har fået produktivitetsforbedringer på 30-45 procent.

Med et dalende antal nyuddannede industriteknikere har Hydra-Grene taget konsekvensen. Sammen med Symetri og OSP Eksperten har firmaet fået udviklet en robotintelligens, der automatiserer de manuelle processer i håndteringen af værktøjsskift i robottens arbejde. En af de store fordele ved dette er, at Hydra-Grene oplever en øget produktionskapacitet med op til 45 procent. Det skriver Symetri i en pressemeddelelse.

Løsningen – Intelligent Power Production - er baseret på CAM-softwaren GibbsCam. I Hydra-Grenes tilfælde anvendes den på basis af 3D-modeller fra Autodesk Inventor, men i princippet er løsningen en all-round løsning til de fleste typer 3D-software og CNC-maskiner. Hele produktionsprocessen styres centralt fra GibbsCam, som dermed eliminerer behovet for flere individuelle CNC-programmer.

- Vi har udviklet IPP til virksomheder, der ønsker en produktion med en oppetid på 99 procent eller derover. IPP er et unikt program med intelligent software, der indlagt i robotten overflødiggør en egentlig bemanding under produktion. Det gør, at vi kan håndtere tre skift af værktøjer uden bemanding. En pre-programmering fra programmet GibbsCam sikrer, at robotten ”ved”, hvad næste træk er, i tilfælde af, at noget skulle afvige i den aktuelle produktionsgang, siger Kim Vind Andersen fra Symetri.

Med den nye løsning kan næsten enhver medarbejder med en kort introduktion gå ind og fjerne fejlen, så cellen i robotten kan gå videre i sit arbejde, og dermed stilles der pludselig lavere krav til medarbejderens kvalifikationer.

- IPP-løsningen gør det enklere at lære folk op, og vi får frigivet vores programmør til andre spændende udviklingsopgaver, siger Peter Larsen, produktionsleder, Hydra-Grene.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125