23948sdkhjf

Banebrydende svejsecenter til Lindø

Nye banebrydende svejsemetoder vil være centrum for et nyt dansk center for svejsning, som LORC, Force Technology og Odense Maritime Technology nu etablerer sammen på Lindø.
- Det nye svejsecenter handler som alt andet i LORC om at gøre produktion og installation af havvindmøller og andet energiteknologi billigere, så vi kan øge Danmarks konkurrenceevne og skabe nye arbejdspladser. Svejsemetoder er i den forbindelse helt afgørende og kan tage industrien et afgørende skridt videre i udviklingen af vedvarende havenergikraftværker, siger Claus Hviid Christensen, administrerende direktør for LORC, Lindoe Offshore Renewables Center.

Lindoe Welding Center bliver navnet på det nye center, som LORC etablerer sammen med GTS-instituttet Force Technology samt det nyetablerede Odense Maritime Technology.

Vil introducere fiberlasersvejsning
En af grundtankerne bag det nye center er at introducere fiberlasersvejsning til fabrikation af vindmølletårne og fundamenter.

- Fiberlasersvejsning bør anvendes i store dele af produktionen, og vores beregninger viser, at den vil kunne reducere produktionstiden betydeligt. Det vil selvsagt have stor indflydelse på omkostningerne ved produktion, siger Ernst Kristensen, divisionschef i Force Technology.

De tre parter bag Lindoe Welding Center forhandler nu de nærmere betingelser for samarbejdet på plads og regner med, at centret fra årsskiftet vil være en aktiv spiller i udviklingen af Lindø til et førende danske og europæisk center for grøn offshore energiteknologi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109