23948sdkhjf

Okuma skruer op for smart fremstilling

Yoshimaro Hanaki, præsident og administrerende direktør i den japanske værktøjsmaskinproducent Okuma, fortæller om fremtidens bearbejdning.

Den store japanske værktøjsmaskinproducent Okuma fejrer i år 120 års jubilæum med at åbne sin nye Dream Site 2, en state-of-the-art fabrik, der fuldautomatisk fremstiller mindre og mellemstore drejebænke og slibemaskiner.

- Fabrikken har gjort os i stand til at forkorte fremstillingstiden og øge produktiviteten markant ved at integrere værktøjsmaskiner med robotter og Internet of Things (IoT). Al materialehåndtering er automatiseret, og vi kan opnå produktionseffektivitet, der matcher masseproduktion, men med langt flere omstillinger og en lav-volumen produktionslinje, siger Yoshimaro Hanaki, administrerende direktør i Okuma.

Hvordan bidrager Okuma til en intelligent og integreret produktion?
- Vi tror, der er to afgørende ingredienser for at kunne skabe den smarte fabrik. Den første del af ligningen er smarte maskiner. På EMO-messen har vi vist, hvordan vi kan tage multitasking til næste niveau. Vores Laser Ex-maskiner kombinerer drejning, fræsning, laserhærdning, og metal deposition i en enkelt værktøjsmaskine. De egner sig til produktion med et højt miks og en lav volumen. Generelt er der et øget fokus på massecustomisation i stedet for masseproduktion, siger Yoshimaro Hanaki.

Danmark fører kapløb om ubemandet produktion

Den smarte ingrediens
Den anden ingrediens er ifølge Okuma smart fremstilling.

- Vores "Smart Factory Solutions" er specielt designet til at øge produktionseffektiviteten. Vi vil forkorte tiden fra tegning til bearbejdning af emnet. Vores software 3D Virtual Monitor tillader kunder at planlægge og simulere hele skæreprocessen, hvilket gavner de små serieproduktioner, siger Yoshimaro Hanaki.

Netop visualisering af hvordan maskinerne performer er en central nøgle til at reducere omkostningerne.

- Applikationerne viser fremdriften i produktionen, maskinens operationelle status, alarmhistorik og andet. Al den information samles og bearbejdes i real-tid, hvilket gør operatørerne i stand til at optimere fabrikken hver dag, fortæller Yoshimaro Hanaki.

Hvordan adskiller Okuma sig fra andre værktøjsmaskinproducenter?
- Vi er stolte over at være den eneste leverandør, der kan opfylde alle vores kunders behov. Udover værktøjsmaskiner, styringer, motorer, og software, vil vi gerne fortsætte med at yde bistand til samlede produktionssystemer, før- og eftersalgsservice og smart factory-konstruktioner, siger Yoshimaro Hanaki.

Går i luften
Hvilke industrier fokuserer Okuma på fremadrettet?
- Vi kigger på en bred række af industrier. Vi tror dog, der er stort vækstpotentiale i luftfartsindustrien, som bliver central for os. Vi tror, behovet for fem-aksede bearbejdningscentre og multitaskingmaskiner vil stige. I luftfartsindustrien tror vi også på de såkaldte supermultitaskingmaskiner, der også er i stand til at fremstille additivt og hærdning. Laser EX-maskinerne, som jeg nævnte tidligere, er designet til at løse de udfordringer. I bilindustrien bliver det evnen til at fremstille små serier - men med samme produktivitet som i masseproduktion. Vores MU-S600V tilbyder en stor fordel, fordi de kan.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141